Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Ξεκάθαρος ο ρόλος που έχει αναλάβει η ΓΣΕΕ για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησηςΑπό τη μεγάλη συγκέντρωση των Συνδικάτων στη ΔΕΘ

Από τη μεγάλη συγκέντρωση των Συνδικάτων στη ΔΕΘ


Τον ξεκάθαρο ρόλο που έχουν αναλάβει για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, φρόντισαν να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, αυτή τη φορά με αφορμή το «πακέτο» που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, το οποίο αφορά πρωτίστως το κεφάλαιο.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι τις περίμενε «πιο τολμηρές», ανέμενε «λιγότερη ατολμία στη σχεδίαση ανταποδοτικών πολιτικών σε όλους όσοι επλήγησαν από τα μνημόνια και την πανδημία», ενώ κατατάσσει «χαμηλά στη βαθμολογία την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης».

«Αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί σήμερα να πείσει ούτε στον ρόλο της «κλαίουσας Μαγδαληνής» που παρακαλά για μερικά ψίχουλα» σχολιάζει το ΠΑΜΕ. «Οι εργαζόμενοι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη φτωχοποίηση, την ακρίβεια, το νεκροταφείο εργασιακών δικαιωμάτων που οικοδομούν επιχειρηματικοί όμιλοι – ΕΕ – κυβερνήσεις και το δεξί τους χέρι που κάθεται στην Πατησίων 69», σημειώνει και τονίζει ότι «η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα».

ΠΑΜΕ: Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Την ώρα που η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα προνόμια και ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, προωθεί το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη για διάλυση των Συνδικάτων και στέλνει ακόμη και ανήλικα παιδιά να γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι και τσακίζει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ βγάζει δελτίο Τύπου που μιλά για «χαμηλή βαθμολογία στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης» και ότι »ανέμενε πιο τολμηρές τις εξαγγελίες της» στη ΔΕΘ.

Αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί σήμερα να πείσει ούτε στον ρόλο της »κλαίουσας Μαγδαληνής» που παρακαλά για μερικά ψίχουλα. Έχει αναλάβει ξεκάθαρο ρόλο υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στην αγανάκτηση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Όμως η μεγάλη κινητοποίηση των Συνδικάτων της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι τα ζωντανά, αγωνιστικά Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη φτωχοποίηση, την ακρίβεια, το νεκροταφείο εργασιακών δικαιωμάτων που οικοδομούν επιχειρηματικοί όμιλοι – ΕΕ – κυβερνήσεις και το δεξί τους χέρι που κάθεται στην Πατησίων 69.

Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα. Με μαζικοποίηση των Συνδικάτων, για ισχυρά συνδικάτα που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων κόντρα σε όλους τους νόμους που επιδιώκουν να βάλουν τη δράση των Συνδικάτων στο γύψο. Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις συντονισμού για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου που θα φέρει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 792542Συνολικές αναγνώσεις:
  • 124Αναγνώσεις σήμερα:
  • 365377Συνολικοί επισκέπτες:
  • 87Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ