Με συλλογικές διαδικασίες οργανώνουν τον αγώνα τους οι πυρόπληκτοι



Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, οι πυρόπληκτοι της βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν τις προσπάθειες για να οργανώσουν τον αγώνα τους για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων πριν συμβεί νέα καταστροφή.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, την Κυριακή έγινε συνέλευση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών στο γήπεδο της Αγίας Αννας, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες της λεγόμενης «επιτροπής ανασυγκρότησης». Από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων εκφράστηκε προβληματισμός για το θέμα των «αναδόχων αναδάσωσης» που προωθεί η κυβέρνηση για να στηρίξει διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, και υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να απαιτηθούν χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών μέτρων και συμβάσεις των δασεργατών με το Δασαρχείο, ώστε να υπάρχουν κρατική ευθύνη και έλεγχος.

Επίσης, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης της Στροφυλιάς. Ο Αγροτικός Σύλλογος, που συμμετέχει και στη Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων, επαναβεβαίωσε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να διεκδικηθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις για αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους (δηλαδή να περιληφθούν και οι μικροί αγρότες που απασχολούνται και σε άλλους τομείς, και η κυβέρνηση τους πετάει απέξω), και ταυτόχρονα να υπάρξει άμεση μέριμνα για να δοθούν ζωοτροφές και μελισσοτροφές, κάτι απαραίτητο για να επιβιώσουν ζώα και μελίσσια, αφού το φυσικό περιβάλλον έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Τόσο οι ρετσινάδες όσο και ο Αγροτικός Σύλλογος επικύρωσαν την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για την επόμενη κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ., στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, με κυρίαρχο αίτημα την άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων. Ταυτόχρονα οργανώνεται η συναυλία διεκδίκησης και αλληλεγγύης, στις 2 Οκτώβρη στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός