«Ούτε στου Ζερβού ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά»



Κινητοποίηση στο νέο ΚΥΤ Ζερβού στη Σάμο πραγματοποιούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Πανσαμιακή Επιτροπη Ειρήνης και άλλοι φορείς.

Με συνθήματα όπως «Ούτε στου Ζερβού ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά» και «Οι μετανάστες πρόσφυγες θέλουνε να φύγουν – Ευρώπη και κυβέρνηση τους εγκλωβίζουν» απαιτούν να κλείσει τώρα το νέο κολαστήριο στη Σάμο και να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαιτούν:

Κανένα ΚΥΤ στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης στου Ζερβού. Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός