Τώρα ως εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας !!



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27-9-2021

Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. του ΣΕΟΑΣΘ

Θέμα : Απόλυση προέδρου σωματείου

Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε η εταιρία EDILMAC (εργολάβος της «Ελληνικός Χρυσός»)
πριν από λίγες εβδομάδες με αστήρικτες προφάσεις απέλυσε τον Τζανετή Νίκο
πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων & Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ).
Είναι η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με βάση τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο –έκτρωμα- Χατζηδάκη ενώ πριν λιγες μέρες η εταιρία Praktiker στη Λάρισα απέλυσε αναίτια τον γραμματέα του εκεί παραρτήματος του σωματείου των εργαζομένων.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι από την πλευρά της η εργοδοσία με το σιγοντάρισμα της κυβέρνησης “χοντραίνει το παιχνίδι”.
Άλλωστε και εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα πεπραγμένα της εδώ διορισμένης από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκησης.

Η απάντηση σύσσωμης της εργατικής τάξης πρέπει να είναι μαζική. Το εργατικό κίνημα είχε δεσμευτεί από τότε που κατατέθηκε ο συγκεκριμένος νόμος (4808) ως νομοσχέδιο ότι αυτός θα μείνει σταχαρτιά.
Η νίκη των εργαζομένων στην e food και γενικότερα στις ταχυμεταφορές δείχνει το δρόμο και μετουσιώνει ως πράξη τη δέσμευση αυτή.
Το άρθρο 69 του νόμου-εκτρώματος δεν πέρασε και η μεγαλοεργοδοσία αναγκάστηκε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Τώρα πιο αποφασίστηκα να εντείνουμε την πίεση προς την κυβέρνηση και την διοίκηση της EDILMAC για επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Με πρωτοβουλία των συνδικάτων : Μεταλλείων & Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων , Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή δεκάδων ακόμη σωματείων που έχουν δηλώσει τη στήριξη τους ενώ με ανακοίνωση της (24-9) η διοίκηση του ΕΚΘ καταδικάζει την απόλυση του συναδέλφου και ζητά την άμεση επαναπρόσληψη του.

Με βάση τις πρακτικές και τη συμπεριφορά της EDILMAC η επαναπρόσληψη του συναδέλφου προέδρου του σωματείου μεταλλείων και λατομείων μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή πίεση “από τα κάτω”.
Η δύναμη των εργατών είναι η συσπείρωση τους.
Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες εικόνες των διαδηλώσεων με τα χιλιάδες μηχανάκια στις μεγάλες πόλεις της χώρας και το αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης.

Σας καλούμε με ομόφωνη απόφαση ως Συνδικάτο -πέρα από την καταδίκη της απόλυσης του συναδέλφου όπως έγινε με το Δελτίο Τύπου (Αρ. πρωτ. 985)- να δηλώσουμε τη στήριξη του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 30 Σεπτέμβρη και τη συμμέτοχη του Συνδικάτου μας σε αυτό.

Τώρα ως εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας !!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός