Κινητοποιήσεις για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής



Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν

Ένα χρόνο από την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής, εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος προχωρούν σε κινητοποιήσεις τονίζοντας: «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που το γεννά».

Στην Αθήνα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα. Στη συναυλία καλούν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, ο ΣΥΣΔΙΕΚ, σωματεία και φορείς.

Οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στη συναυλία: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μαλιάτσης – Σάλας, «Υπεραστικοί», «Κίτρινα Ποδήλατα», Το Σφάλμα, Φρανκ, Dason, Drugitiz, Retro (Rebellion Connexion), Raibo, Rhyme Riot, Demon Fox, «Ποτ Πουρί», Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες, Nost Belek.

Σωματεία και φορείς της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και μετά θα πορευτούν προς το Σύνταγμα. Στις κινητοποιήσεις καλούν ανάμεσα σε άλλα σωματεία το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας, το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου της Αθήνας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρ. ΔΕΚΟ – Τραπεζών, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, η ΟΕΝΓΕ,το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια ν. Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου».

Την ίδια μέρα θα γίνουν συγκεντρώσεις στο Περιστέρι στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου, στην Καλλιθέα στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Κύπρου και στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στο Πασαλιμάνι.

Μέρα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία κήρυξαν την αυριανή οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Στην Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Οκτώβρη συγκέντρωση και αντιφασιστική συναυλία.

Συγκεκριμένα, στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και στις 7 μ.μ. αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στη συναυλία συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη, Urban Pulse, Monde.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας συνεχίζονται οι εξορμήσεις με το κάλεσμα για τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και συναυλία. Χτες, μέλη φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκαν έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου και κάλεσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τους φασίστες σε κάθε σχολείο και γειτονιά.

Σε άλλες πόλεις
Στην Πάτρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία και φορείς της πόλης, διοργανώνουν συγκέντρωση και συναυλία την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στην πλατεία Γεωργίου.

Στη Λάρισα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, καλεί την Πέμπτη 7 Οκτώβρη σε αντιφασιστική παρέμβαση στις 6.30 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο.

Στα Γιάννενα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, ΒΕΤ, Φυσικού, Νηπιαγωγών, Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση – συναυλία την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο.

Στην Αλεξανδρούπολη, σε συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο καλούν τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην Καβάλα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλ. Καπνεργάτη.

Στα Χανιά, σε αντιφασιστική συγκέντρωση, την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς καλούν ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΕΛΜΕΠΑ Χανίων και ο Σύλλογος των Οικότροφων της Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στη Δράμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στην π. Νομαρχία.

Στην Ηγουμενίτσα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός