Δεν πέρασαν τα σχέδια των νόθων για ακύρωση της γενικής συνέλευσης στις 10 Οκτώβρη



Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή μετά από αναβολή, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι νόθοι εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, για διορισμό προσωρινής Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ όλο αυτό το διάστημα που οι εργαζόμενοι ζούνε στο «πετσί τους» την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, κυβέρνησης και εργοδοσίας, τα τσιράκια τους, κατέθεσαν επιπλέον στο Δικαστήριο, την ώρα της διαδικασίας, αίτημα για λήψη προσωρινής διαταγής, για διορισμό προσωρινής Διοίκησης στο συνδικαλιστικό φορέα, λόγω των νεότερων δεδομένων που αφορούσαν την Γενική Συνέλευση την Κυριακή 10 Οκτώβρη για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Απαιτούσαν έτσι, ουσιαστικά, να κηρυχτεί παράνομη η προγραμματισμένη για την Κυριακή ΓΣ των αντιπροσώπων και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση εκλογών ανάδειξης νέας διοίκησης στο ΕΚΠ, διαδικασία που ήδη έχει προγραμματιστεί από το ΔΣ του Σαββάτου.

Το Δικαστήριο, στην απόφασή του, απέρριψε τα επιπλέον αιτήματα των υποτιθέμενων συνδικαλιστών, που με τις συνεχείς μηχανουργίες και σκευωρίες τους, όχι μόνο βρίσκονται μακριά από την καθημερινή αγωνία που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και στην Πάτρα για το πως «να τα φέρουν βόλτα», αλλά ταυτόχρονα με άθλιες παρεμβάσεις, επιδιώκουν να «κατσικωθούν» στο σβέρκο τους.

Μακριά από κάθε πρόβλημα των εργαζομένων

Είναι οι ίδιοι, που την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο, να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, προσπαθούν να επικρατήσει σιγή… νεκροταφείου. Έτσι άλλωστε έπρατταν και πριν οι εργαζόμενοι της Πάτρας τους πετάξουν έξω από το ΕΚΠ. Είναι οι ίδιοι, «άφαντοι» σε κάθε πρόβλημα του λαϊκού κόσμου, που δήθεν εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζομένους. Είναι τέτοια δε, η «γύμνια» τους, που στο χθεσινό Δικαστήριο απέναντι στους δεκάδες εργαζόμενους και συνδικαλιστές, ήταν όλοι κι όλοι… τρεις εργοδοτικοί, υποτιθέμενοι συνδικαλιστές… Τέτοιες είναι οι πρακτικές τους και γι’ αυτό τους «χαίρονται» κυβερνήσεις και εργοδοσία.

Χαρακτηριστικό της αθλιότητας, επίσης, των εργοδοτικών – εργατοπατέρων που έχουν και τις πλάτες τις ΓΣΕΕ, ήταν ότι μάρτυρας ενάντια στη νόμιμη διοίκηση του ΕΚΠ, ήταν ο γνωστός Καραγεωργόπουλος, που λανσάρεται ως πρόεδρος της εταιρίας «PEGASOS FORTUNA GAMING AE».

Μετά και τις σημερινές εξελίξεις, παραμένει, πλέον, να εκδοθεί απόφαση για τη γενικότερη προσφυγή που έχουν κάνει οι εργοδοτικοί για αλλαγή Διοίκησης και ορισμό προσωρινής Διοίκησης, βάση του αιτήματος που είχαν καταθέσει τον Ιούλη.

Μαζική καταδίκη των εργατοπατέρων

Πρόκειται για πρακτικές, που καταδικάζονται πλέον καθημερινά από τους εργατοϋπαλλήλους της πόλης και πλατιά λαϊκά στρώματα, που βρέθηκαν και σήμερα έξω από το Δικαστήριο της Πάτρας. Υπερασπίστηκαν, για ακόμη μία φορά, τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκησή του Εργατικού Κέντρου, επικροτώντας ταυτόχρονα τη δράση της, το γεγονός ότι σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα βρίσκεται μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζομένους, το λαό συνολικότερα.

Με την παρουσία τους, δεκάδες συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, έδωσαν απάντηση, ότι «το Εργατικό Κέντρο είναι και θα παραμείνει στα χέρια των εργατών», δεν πρόκειται να χαριστεί τσιφλίκι σε κανέναν ανύπαρκτο υποτιθέμενο συνδικαλιστή, που σέρνει στα Δικαστήρια συνολικά τους εργάτες της Πάτρας. Αυτό διατρανώθηκε από εκπροσώπους σωματείων, συνδικάτων και άλλων φορέων, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα περάσουν τα σχέδια των νόθων».

Υπόθεση των εργατών η υπεράσπιση του ΕΚΠ

Η υπόθεση περιφρούρησης του Εργατικού Κέντρου, είναι ήδη στα χέρια των εργατών της Πάτρας, της νόμιμα εκπροσωπούμενης διοίκησής του και κάθε τίμιου αγωνιστική συνδικαλιστή. «Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχει διοίκηση», τόνισε λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο πρόεδρος του φορέα, Δημήτρης Μαρμούτας, που καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους δήλωσε: «Προχωράμε όλοι μαζί για τη Γενική μας Συνέλευση την Κυριακή. Η περιφρούρηση του Εργατικού Κέντρου, η λειτουργία και δράση του αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους καλούμε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους»! (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΕΕ της Διοίκησης του ΕΚΠ).

Τέλος, την Κυριακή 10 Οκτώβρη προχωρούν οι διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης, για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα διεξάγει τις εκλογές για νέο ΔΣ. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός