Τον φασισμό θα τον τσακίσει η πάλη του λαού – Δείτε εκτενή αποσπάσματα από την κινητοποίηση



«Δεν φοβόμαστε και δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!»: Αυτό το μήνυμα έστειλε η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Σύνταγμα, ένα χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Νεολαίοι, εργάτες, φοιτητές, με μια μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι, Μαθητικές Επιτροπές και Σωματεία βροντοφώναξαν συνθήματα για το τσάκισμα του φασισμού και κατήγγειλαν τη σαπίλα του συστήματος που τον γεννά.

Με τη δύναμη της μουσικής, του ρυθμού και των στίχων τους και οι δεκάδες καλλιτέχνες που συμμετείχαν κατήγγειλαν τον φασισμό, τη θεωρία των «δύο άκρων», εξύμνησαν τους αγώνες του λαού, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στη χτεσινή μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση – συναυλία. Οι «Ποτ Πουρί» άνοιξαν τη συναυλία με το τραγούδι «Ο φασισμός». Τα μέλη του συγκροτήματος «Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες», αναφέρθηκαν στις προσπάθειες της ΕΕ να φιμώσει με τον «τρομονόμο» για τον Πολιτισμό κάθε ριζοσπαστική φωνή και ερμήνευσαν ένα δικό τους τραγούδι, που έλεγε «Τρομοκρατία δεν είναι η μουσική, είναι να σου κλέβουν το ψωμί…». Με αναφορά στην «όμορφη εικόνα» των χιλιάδων συγκεντρωμένων που κατέκλυσαν την πλατεία ανέβηκε στη σκηνή το συγκρότημα «Demon Fox», που έδωσε τη σκυτάλη στον stand-up κωμικό Κώστα Μαλιάτση – Σάλας.

Όλη η πλατεία Συντάγματος τραγούδησε μαζί με την Ρίτα Αντωνοπούλου «Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε»! Τη σκυτάλη πήραν οι «Υπεραστικοί», οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο με τη «Μαύρη Αυγή», το «Του Αδόλφου τα εγγόνια» και άλλα τραγούδια. Ακολούθησαν στη σκηνή τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και η συναυλία έκλεισε με χιπ χοπ συναυλία από τους Frank, Το Σφάλμα, «Retro» (Rebellion Connexion), Dason, «Rhyme Riot», Raibo. (Δείτε πάνω βίντεο με αποσπάσματα από τη συναυλία).

Π. Αρζόγλου: Δεν φοβόμαστε και δεν ξεχνάμε!

«Ένας χρόνος έχει περάσει από την ιστορική εκείνη μέρα! Εκείνη τη μέρα γιορτής που ο ίδιος ο λαός, η νεολαία, όλοι εμείς δημιουργήσαμε και επιβάλαμε!», είπε χαιρετίζοντας τη μεγάλη συγκέντρωση στην αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων ο Παντελής Αρζόγλου και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οι πρόσφατες επιθέσεις φασιστών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους και μαθητές ένα πράγμα αποδεικνύουν: Ότι οι φασίστες είναι πιστό σκυλί του συστήματος που τρέχει πάντα να βοηθήσει το αφεντικό του! Ότι όσοι μάζεψαν τους φασίστες κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, μπορούν το ίδιο εύκολα να τους αμολήσουν ξανά για να χτυπήσουν τους αγώνες μας! Άλλωστε για τέτοιου είδους ομάδες ισχύει μόνο ό,τι απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και το σύστημα».

Ειρ. Λιανοπούλου: «Κανένας εφησυχασμός απέναντι στο φασιστικό τέρας»

Χαιρετίζοντας την αντιφασιστική συναυλία, η Ειρήνη Λιανοπούλου, μαθήτρια στο 2ο ΓΕΛ Καισαριανής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, αναφέρθηκε στις επιθέσεις των μαντρόσκυλων του συστήματος στη Σταυρούπολη, δηλώνοντας πως «το αίμα μαθητή δεν θα ξεχαστεί». Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση, το υπ. Παιδείας, η Κεραμέως δεν είδαν ως πρόβλημα τους φασίστες, είδαν ακόμα μια φορά τις μαθητικές καταλήψεις και την προσπάθεια να οργανωθούν αγώνες στα σχολεία! Είπαν ότι είναι το ίδιο το καδρόνι φασίστα στο σχολείο με την ανακοίνωση της Συντονιστικής, ενός Μαθητικού Συμβουλίου! Εμείς οι μαθητές ξέρουμε να παλεύουμε για να έχουν όλοι οι μαθητές ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή, χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, θρησκεία, συνήθειες».

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τις γροθιές τους ενωμένες ενάντια στους φασίστες. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα παιδιά στη Σταυρούπολη, στον Εύοσμο, που αγωνίζονται ενάντια στους φασίστες και ειδικά στη συμμαθήτριά μας και μέλος του 15μελούς, την Ιουλία, που της επιτέθηκαν επειδή είχε το θάρρος να σηκώσει κεφάλι», πρόσθεσε, και κλείνοντας κάλεσε τους μαθητές στην προγραμματισμένη κινητοποίησή τους τη Δευτέρα στα Προπύλαια.

Π. Αλεξανδράκης: Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα να τους στείλει στα τσακίδια

«Ήμασταν όλοι εκεί για να τους δούμε να οδηγούνται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής», είπε θυμίζοντας τη μεγάλη συγκέντρωση πριν από έναν χρόνο στο Εφετείο ο Παύλος Αλεξανδράκης, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στον δικό του χαιρετισμό. Πρόσθεσε δε ότι ήταν «μια νίκη η οποία επισφραγίστηκε από την ακλόνητη στάση και αταλάντευτο αγώνα του εργατικού – λαϊκού κινήματος».

«Μπήκαμε μπροστά» – συνέχισε – «για να μην ποτίσει με το φασιστικό της δηλητήριο τη σάρκα και το αίμα του λαού μας και είμαστε περήφανοι για αυτήν την έκβαση, γιατί αν δεν είχαμε σηκώσει σταθερό μέτωπο απέναντι στην μπόχα και τη δυσοσμία που αναβλύζει η εγκληματική της δράση, σίγουρα το πόρισμα της δίκης θα ήταν διαφορετικό, σίγουρα θα ήταν αμφίβολο. Γιατί καμία κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η δίκη. Ούτε η τωρινή της Νέας Δημοκρατίας, που για δικό της πολιτικό όφελος ψαρεύει συστηματικά ψηφοφόρους στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αλλά ούτε η προηγούμενη, που συγκυβέρνησε με το ακροδεξιό κόμμα του Καμμένου και φωτογραφιζόταν μαζί με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός