Στο πλευρό των εκπαιδευτικών για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου



Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των σχολείων, την ασφαλή λειτουργία τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών εκφράζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων, για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις τονίζει το ΠΑΜΕ. Καλεί όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εκπαιδευτικών. Με ψηφίσματα, με πλατιά συζήτηση στους χώρους δουλειάς, με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών σε κάθε πόλη, αρχής γενομένης στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Δευτέρας 11 Οκτώβρη, στο Εφετείο, στις 11.30 πμ στην Αθήνα αλλά και σε κάθε πόλη.την αλληλεγγύη τους εκφράζουν:

Στάση εργασίας στο Δημόσιο

Για τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημοσίου στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εκπαιδευτικούς και συμμετέχουν στη στάση εργασίας και την απεργιακή συγκέντρωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, o Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Αττικής, o Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά.

Αλληλεγγύη από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία

Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν και συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Καταγγέλλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην ολομέτωπη επίθεση, η οποία «χτυπά» το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στην εκπαιδευτική κοινότητα που δίνει έναν αγώνα για να μην υποβαθμιστεί παραπέρα η δημόσια εκπαίδευση, για να μην βαθύνουν ακόμα πιο πολύ οι ταξικές διαχωριστικές γραμμές, να μην γίνει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, για να μην αποκλειστεί η δυνατότητα των παιδιών του λαού να μορφωθούν ολόπλευρα.

Τη στήριξή τους εκφράζουν: Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Ακόμη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Χανίων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος – τροφίμων – Ποτών Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός