«Ως πότε θα τρέμουμε για το αν τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή μέσα στα σχολικά κτίρια;»



Την ανησυχία και τους φόβους της για την ασφάλεια των παιδιών στα σχολικά κτίρια εκφράζει η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (μέλος της ΟΓΕ), σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα απαράδεκτα γεγονότα σε σχολείο της πόλης όπου μαθητές κινδύνεψαν μέσα στη σχολική τους αίθουσα από το χείμαρρο που μπήκε μέσα στο σχολείο.

Στην ανακοίνωσή της η Ομάδα Γυναικών αναφέρει:

«Φτάνει πια η κοροϊδία!!!

Αυτό που καιρό φοβόμασταν ως μητέρες έγινε πραγματικότητα:

Τα παιδιά μας κινδύνεψαν μέσα στη σχολική τους αίθουσα από το χείμαρρο που μπήκε μέσα στο σχολείο!

Ως πότε θα τρέμουμε για το αν τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή μέσα σε αυτά τα σχολικά κτίρια;

Θα ξαναπάρουμε τα παιδιά μας φοβισμένα κλαίγοντας μέσα από την τάξη, πασχίζοντας με τους πυροσβέστες ποιος θα τα πρωτοπιάσει;

Ως πότε θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά στην προχειρότητα και την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζουν όλες οι δημοτικές αρχές και οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα τη συντήρηση και λειτουργικότητα όλων των σχολικών κτιρίων;

Το ποτήρι ξεχείλισε με τις απαράδεκτες εικόνες που ζήσαμε από κοντά…

Είδαμε έντρομους γονείς, εκπαιδευτικούς, σχολικό προσωπικό να μεταφέρουν οι ίδιοι στην πλάτη τα παιδιά μας σε ασφαλές μέρος.

Είδαμε τα παιδιά μας τρομοκρατημένα να κλαίνε, βλέποντας τον χείμαρρο να μπαίνει στην τάξη τους, την τάξη που ένα χρόνο στερήθηκαν!

Είδαμε τους δασκάλους να προσπαθούν μόνοι τους να ξεβουλώσουν φρεάτια.

Είδαμε γονείς να αγανακτούν για την απαξίωση που δείχνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές μπροστά στην προστασία της ζωής των παιδιών τους.

Είδαμε εφήβους μαθητές να προσπαθούν να σωθούν, ενώνοντας θρανία για να βγουν μέσα από το κοντέινερ….που τους το παρουσιάσανε για αίθουσα διδασκαλίας… το 2021!!!

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο κοντέινερ μπήκε “ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ” το 2011!! και καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα!!

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση δήθεν διαρρηγνύει τα ιμάτιά της με την πανδημία ότι προτεραιότητα έχει η προστασία των μαθητών! Μας κοροϊδεύει! Την ίδια ώρα βάζει 26 παιδιά σε μια τάξη για την οποία, όπως αποδείχτηκε, δεν πήρε καν κανένα μέτρο για να μην πλημμυρίσει!

Αυτή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα!

Αυτή είναι η «αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου».

Άρα τι βαθμό θα βάλει στο δείκτη «αξιοποίηση σχολικών υποδομών» η κυβέρνηση;

Εμείς πάντως την αξιολογούμε με ΜΗΔΕΝ!

Είμαστε στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Εδώ και τώρα να γίνει καταγραφή όλων των προβλημάτων που άφησε πίσω της η πλημμύρα σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Να αντικατασταθούν άμεσα όλα τα αντικείμενα της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων που επλήγησαν (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καυστήρες κλπ.).

Αντικατάσταση σχολικών βιβλίων, σχολικών τσαντών και όλου του εξοπλισμού των μαθητών που μπορεί να καταστράφηκε στις πλημμυρισμένες τάξεις.

Άμεσα να γίνουν μελέτες και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός