ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»: Κινητοποίηση ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» και για τα προβλήματα του νοσοκομείου



Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και του τοπικού Συλλόγου Γυναικών.

Παρεμβάσεις εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου έκαναν ο πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Αντωνίου, ο Θοδωρής Αλωνιστιώτης, γιατρός, μέλος του ΔΣ και της διοίκησης της ΕΙΝΑΠ, καθώς και ο Νίκος Αθανασίου πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων.

Από τη συγκέντρωση αναδείχθηκε η καθολική αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ», για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας και το κλείσιμο δημόσιων δόμων. Προβλήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα του νοσοκομείου (υπολειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, αναστολή λειτουργίας Παθολογικού Ιατρείου, ελλείψεις προσωπικού, αναστολές εργασίας, μετακινήσεις).

Απαίτησαν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση ανθυγιεινού, για έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, για την άρση αναστολής αδειών και αναστολών εργασίας, για δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς τη δράση ιδιωτών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός