Δεν θα σύρουν το εργατικό κίνημα στο βάλτο τους – Η ελπίδα βρίσκεται στα Σωματεία και τους εργαζόμενους που δεν υποτάσσονταιΚαμία αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, καμία αναφορά στο νόμο Χατζηδάκη, που πνίγει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις και βάζει στο γύψο τα Συνδικάτα, δεν έγινε από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της Συνομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτώβρη.

Αντίθετα, απασχολήθηκαν με το «φλέγον» ζήτημα της προεδρίας στην ΟΚΕ και του ΔΣ στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, δηλαδή για το πώς θα μοιραστούν οι καρέκλες σε αυτά τα «ευαγή ιδρύματα», που διαχειρίζονται πακτωλούς χρημάτων, βγαλμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, για να ταΐζουν το μεγάλο κεφάλαιο.

«Ό,τι και να κάνουν, όμως, δεν θα καταφέρουν να σύρουν το εργατικό κίνημα στο βάλτο τους», τονίζει το ΠΑΜΕ. Προσθέτει ότι «η ελπίδα βρίσκεται στους εργαζόμενους και στα Σωματεία που δεν υποτάσσονται, δεν καταθέτουν τα όπλα και συνεχίζουν να οργανώνουν την πάλη για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη και όλου του αντεργατικού πλαισίου που διαδοχικά δημιούργησαν οι «αριστερές» και «δεξιές» κυβερνήσεις».

«Προετοιμάζουμε μαχητικά, μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, το μεγάλο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη, συνεχίζουμε με την προετοιμασία μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ κλήθηκε χθες σε μια συνεδρίαση, από την ημερήσια διάταξη της οποίας απουσίαζε «κραυγαλέα» ό,τι βασανίζει τους εργαζόμενους και αυτούς που αγωνίζονται και σηκώνουν κεφάλι μέσα στους χώρους δουλειάς, απέναντι στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, με τη σφραγίδα του νόμου-τερατουργήματος Χατζηδάκη, που πνίγει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις και την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, βάζει στο γύψο τα Συνδικάτα, δεν βρήκε χώρο, ούτε ως αναφορά, στα θέματα που απασχολούν την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση!

Αντίθετα, οι εργατοπατέρες απασχολήθηκαν πολύ και έντονα με το «φλέγον» ζήτημα της προεδρίας στην ΟΚΕ και του ΔΣ στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ!

Άναψε ο «συζυγικός» καυγάς μεταξύ τους για το πώς θα μοιραστούν οι καρέκλες σε αυτά τα «ευαγή ιδρύματα», που διαχειρίζονται πακτωλούς χρημάτων, βγαλμένα από τον ιδρώτα των εργαζόμενων, για να ταΐζουν το μεγάλο κεφάλαιο, τους σχεδιασμούς και τα κάθε λογής στηρίγματά του, για να λειτουργούν ως εργαλείο ενσωμάτωσης στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού.

Οι εργατοπατέρες καυγάδιζαν για τα 60 εκατομμύρια ευρώ του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, λέγοντας ξεκάθαρα πως είναι «εταιρεία», για τα περίπου 6.000 ευρώ που λαμβάνει ως μηνιαίο μισθό η πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ, την οποία έχει υποδείξει ο ΣΕΒ, και το ΕΛΙΝΥΑΕ επίσης χαρακτηρίστηκε «εταιρεία»!

Την ίδια στιγμή έχουν αποδεχτεί τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της ΕΓΣΣΕ και των ΣΣΕ, τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική Απόφαση, ψελλίζοντας κάποιες προτάσεις για τη «βελτίωσή» του, με την ανταλλαγή αλληλογραφίας με τα υπουργεία και τον ILO!

Δεν εκπλήσσουν κανέναν, βέβαια, αφού και οι πέτρες το ξέρουν ότι όλοι αυτοί είναι μέρος του «εγκλήματος». Έχουν στηρίξει όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, έχουν συμβάλει στην υλοποίησή τους και τώρα δίνουν «οδηγίες προς ναυτιλλομένους» για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Υπηρετούν με περηφάνια τη στρατηγική του κεφαλαίου και διεκδικούν όσο το δυνατόν καλύτερες καρέκλες στον κοινωνικό εταιρισμό!

Μακριά από τους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους δεν βρήκαν κουβέντα να πουν για τους εκπαιδευτικούς, τους διανομείς, τους χώρους δουλειάς και κλάδους που βγαίνουν στο δρόμο για να αντισταθούν στην καταστολή, στην ποινικοποίηση των αγώνων, στη χειροτέρευση των όρων εργασίας, για να διεκδικήσουν δικαιώματα, δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ομονοούν με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, έχουν την ίδια «αλλεργία» στους αγώνες και την ίδια «προτίμηση» στην καταστολή των Σωματείων και των εργαζόμενων που τους χαλάνε τη «σούπα» της συναίνεσης.

Ό,τι και να κάνουν, όμως, δεν θα καταφέρουν να σύρουν το εργατικό κίνημα στο βάλτο τους!

Η ελπίδα βρίσκεται στους εργαζόμενους και στα Σωματεία που δεν υποτάσσονται, δεν καταθέτουν τα όπλα και συνεχίζουν να οργανώνουν την πάλη για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη και όλου του αντεργατικού πλαισίου που διαδοχικά δημιούργησαν οι «αριστερές» και «δεξιές» κυβερνήσεις. Την πάλη για τις ΣΣΕ και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μέσα στους χώρους δουλειάς, για φτηνό ρεύμα για το λαό, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

Πριν μερικές μέρες στη μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών στο Σπόρτιγκ δόθηκε το μήνυμα, για το πώς πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι. Με βάση αυτό το μήνυμα και τις αγωνιστικές μας αποφάσεις προχωράμε.

Προετοιμάζουμε μαχητικά, μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, το μεγάλο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη, συνεχίζουμε με την προετοιμασία μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Σε αυτόν το δρόμο πρέπει να βρεθούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους και ας μείνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στους καυγάδες της για την «κουτάλα» και στις «κριτικές, βελτιωτικές» της παρεμβάσεις στην εκμεταλλευτική βαρβαρότητα!».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός