Νέα κινητοποίηση το πρωί της Τρίτης στο ΣΜΑ Σχιστού Πειραιά



Με νέα κινητοποίηση – αποκλεισμό την Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 9 π.μ. στο ΣΜΑ Σχιστού Πειραιά, συνεχίζει τον αγώνα της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων).

Το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτώβρη η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ προχώρησε σε δυναμική κινητοποίηση – αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό Πειραιά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και φορείς από τη Δραπετσώνα-Κερατσίνι και το Πέραμα, καθώς και το Δημοτικό Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Σημειώνεται ότι στο χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία, με τους φορείς και τη Συντονιστική Επιτροπή να απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. (Δείτε εδώ video).

Παραβρέθηκε και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της τόνισε ότι, είμαστε εδώ όλοι σαν μια γροθιά για να εμποδίσουμε αυτό το αίσχος. 

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Επισημαίνεται ότι η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πολύμορφο πρόγραμμα δράσης που ξεδιπλώνει η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό.

Η Συντονιστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Πατούλη ετοιμάζονται να φέρουν σε ψήφιση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό και σε άλλα 4 (!) σημεία της Αττικής, τη διαιώνιση του αίσχους στον ΧΥΤΑ Φυλής, την ελάχιστη στήριξη της ανακύκλωσης. Κάνουν τις γειτονιές μας σκουπιδότοπο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Οι δεκάδες μαχητικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων και των Σωματείων του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή!».

 

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός