ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Aluminco που αντιστάθηκαν στις αντεργατικές απαιτήσεις της εργοδοσίας



«Τους δεκάδες συνάδελφους στην ALUMINCO που αντιστάθηκαν στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για αλλαγή συμβάσεων, ενάντια στην εργολαβοποίηση τους και μαζικά απαίτησαν να μην αλλάξει τίποτα στις συμβάσεις τους», χαιρετίζει το Κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας.

Όπως αναφέρει, «είναι μια νίκη όχι μόνο των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και όλου του κλάδου απέναντι στη συνεχή επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας στα δικαιώματα μας, η οποία έχει πάρει αέρα στα πανιά της ειδικά μετά τη ψήφιση του τελευταίου νόμου εκτρώματος Χατζηδάκη. Όμως για άλλη μια φορά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τον εργαζόμενο λαό.

Τονίζει ότι, «μόλις λίγες βδομάδες μετά τη μεγάλη νίκη των εργαζομένων στην Ε-food με την υπογραφή αορίστου σύμβασης για πάνω από 2000 εργαζομένους, μόλις ένα μήνα μετά την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στη Ναυπηγοεπισκευή μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα και απαντούν συλλογικά στις εργοδοτικές επιθέσεις. Όχι μόνο δε σκύβουν το κεφάλι αλλά διεκδικούν μαζί με τα συνδικάτα τους».

Όπως επισημαίνει, «συνάδελφοι/ισσες στην Aluminco, σας ζητήθηκε να παραιτηθείτε από τα δικαιώματα σας, να αφήσετε πίσω, κάποιοι έως και 25ετίες, συνεχόμενου εργασιακού βίου. Σας ζητήθηκε για άλλη μια φορά να βάλετε πλάτη για το καλό της εταιρίας σε αυτούς τους «δύσκολους καιρούς» όπως σας έχει ζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Θυμάστε συνάδελφοι όταν ήταν εύκολοι οι καιροί; Έβαλε κανείς πλάτη για εμάς τότε;»

Και προσθέτει ότι, «μία «οικογενειακή» επιχείρηση, όπως πολύ συχνά αναφέρουν οι διοικούντες, που ενώ συνεχώς αυξάνει το κύκλο εργασιών της με νέες εγκαταστάσεις, νέες μηχανές αξίας εκατομμυρίων και νέες επενδύσεις, έχει ρίξει στον πάτο το μεροκάματο και εντατικοποιεί τους ρυθμούς εργασίας. Αποτέλεσμα η σωματική κούραση, τα χρόνια προβλήματα για πολλούς στα χέρια, στην μέση και στον αυχένα. Αλλά και η ψυχολογική πίεση για να βγει η δουλειά κάθε μέρα. Αυτό είναι το τίμημα συνάδελφοι για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων».

Το κλαδικό συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας «σας καλεί όλους να μην επαναπαυτείτε, να οργανωθείτε όσοι δεν έχετε οργανωθεί στο κλαδικό συνδικάτο ώστε οργανωμένα και συλλογικά να απαντήσουμε σε αντίστοιχες αντεργατικές πρακτικές που υπονομεύουν την ζωή μας».

Σημειώνει επίσης ότι, «αγωνιζόμαστε για να μη περάσει πουθενά καμία σύμβαση που να γυρίζει τη ζωή μας στον εργασιακό μεσαίωνα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρωτοβουλία που υπερασπίζει τα δικαιώματα μας».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη το απόγευμα σε Θήβα και Αθήνα για να μην προχωρήσει η υλοποίηση του αντεργατικού νόμου εκτρώματος. Αγώνας χαμένος είναι αυτός που δε γίνεται», καταλήγει το Συνδικάτο.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός