Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Δευτέρα 25 ΟκτώβρηΤην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας εξήγγειλαν για την Δευτέρα 25 Οκτώβρη τα Σωματεία Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής «Αγία Βαρβάρα, «Μεταλλείων Κασσάνδρας» και «Στοά 59». Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), σε ανακοίνωσή της, ομόφωνα συμπαρίσταται στον αγώνα τους, χαιρετίζοντας την 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα σωματεία, σημειώνοντας ότι «η επίθεση που εξαπολύει η διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός» στους μεταλλωρύχους μέσω της παρουσίασης του «Στρατηγικού Οδικού Χάρτη 2021-2024» αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μοναδικό κριτήριο για τις «επενδύσεις» αποτελεί το κυνήγι του κέρδους για τους μετόχους – επενδυτές και όχι οι ανάγκες των εργαζόμενων».

Η ΟΜΕ επισημαίνει ότι, «ο μετασχηματισμός των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε «αποτελεσματική, υγιή και κερδοφόρο επιχείρηση» περνάει μέσα από την ολόπλευρη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν συσσωρεύσει πολύτιμη πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Η γενίκευση των εργολαβικών εργαζομένων με τσακισμένα ακόμα και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, οι «εκπτώσεις» σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, το πρόσφατο «πέταγμα» στην ανεργία πάνω από 50 εργαζομένων σε δύο εργολαβικές εταιρείες («ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ» και «ΤΕΧΝΟΧΗΜΙΚΗ») δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό στους μεταλλωρύχους».

Αναφέρει επίσης ότι, «το χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των μεταλλωρύχων, το τσάκισμα όποιας φωνής έρχεται σε αντίθεση με τα κέρδη των εταιριών και υπερασπίζεται τα εργατικά μας συμφέροντα αποτελεί προϋπόθεση για την επίθεση των εταιρειών στα εργατικά μας δικαιώματα, όπως έδειξε και η εμβληματική-προκλητική απόλυση –για δεύτερη φορά- του Τζανετή Νίκου, τεχνικού ασφαλείας της εργολάβου εταιρείας «Edilmac», προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων – Λατομείων Β. Ελλάδος και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, αξιοποιώντας και το αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη, το νόμο 4808/2021».

Σημειώνει ακόμα ότι «όλα αυτά πρέπει να σημάνουν συναγερμό στους μεταλλωρύχους και να μην σκύψουν το κεφάλι στην νέα επίθεση της εργοδοσίας. Απαιτούμε και διεκδικούμε:

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και αναβαθμισμένα δικαιώματα για όλους τους μεταλλωρύχους.

Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε όλα τα μεταλλεία.

Καμία συνδικαλιστική δίωξη».

«Χαιρετίζουμε την 24ωρη απεργία των μεταλλωρύχων στις 25/10/21 και παραμένουμε σε αγωνιστική επιφυλακή, για ότι καταστρεπτικό σχέδιο από την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί. Καλούμε Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των Μεταλλωρύχων!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΜΕ.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 805267Συνολικές αναγνώσεις:
  • 188Αναγνώσεις σήμερα:
  • 373194Συνολικοί επισκέπτες:
  • 61Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ