ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία στις 30/10 και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6/11



Η αφίσα της συναυλία και της πανελλαδικής κινητοποίησης

Κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους το Σάββατο 30 Οκτώβρη στις 9 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου με την Ρίτα Αντωνοπούλου απηύθυνε ο Θανάσης Βομπίρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Πυροπλήκτων Ηλείας.

Σημείωσε ότι η συναυλία θα είναι δωρεάν και θα υπάρχουν μέλη της επιτροπής κατά την είσοδο που θα συγκεντρώνουν τις προσφορές για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση στο Σύνταγμα το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι. «Μαζί με όλους τους πληγέντες της Ελλάδας να “βουλιάξουμε” το Σύνταγμα, με τη μαζική μας συμμετοχή, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν για να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θ. Βομπίρης επεσήμανε ότι «έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νομό μας και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Δεν έχουμε δει καμία σχεδόν βοήθεια από την πολιτεία και ταυτόχρονα βλέπουμε ακόμα και τα λίγα εισοδήματα που μας έμειναν να απαξιώνονται. Η σταφίδα πουλιέται με εξευτελιστική τιμή, τα πρόβατα έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους και δεν μπορούμε να τα ζήσουμε, χρήματα για να σπείρουμε δεν υπάρχουν αφού τα εφόδια έχουν πάρει την ανηφόρα. Το κράτος εκεί που έπρεπε να μας δώσει μας απειλεί ότι θα μας κόψει και το ρεύμα αφού δεν έχουμε την δυνατότητα να το πληρώσουμε».

Υπογράμμισε ότι «όλο και λιγότερα μέτρα προστασίας παίρνονται μπροστά στον κίνδυνο φυσικών καταστροφών: Ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά, τόσο σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, όπως αυτές που έχουν προηγηθεί πυρκαγιές, όσο και σε αυτές που αντικειμενικά έχουν ανάγκη από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Παντελής απουσία αντιπυρικής προστασίας, ιδιαίτερα αυτή που αφορά στην πρόληψη, ενώ και στο ζήτημα της καταστολής, που ανήκει στην πυροσβεστική, τα μέτρα είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες μας, παράλληλα με τα απαρχαιωμένα, ανεπαρκή και συχνά ασυντήρητα μέσα. Ελλιπέστατοι έλεγχοι στατικότητας των κτηρίων ιδιαίτερα των Σχολικών μονάδων και των Δημόσιων κτηρίων».

Τόνισε ότι «η απάντηση κρύβεται πίσω από τις πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, από όλες τις κυβερνήσεις, που θεωρούν ως κόστος για την οικονομία, τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν προσφέρουν στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό βρεθήκαμε απροστάτευτοι μπροστά στους φυσικούς κινδύνους, για αυτό παραμένουμε όλοι απροστάτευτοι, κι εκεί που ακόμη δεν συνέβησαν καταστροφές.

Όμως και στα ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών, που έχουμε υποστεί σε υποδομές και στις περιουσίες μας, τα ποσά που δίνονται τελικά, όπως αποδεικνύεται, σχεδόν σε όλες τις ζημιές απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ζωή μας, η ζωή των οικογενειών μας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απάντησή μας, στην κυβέρνηση, που έχει την πρώτη ευθύνη, αλλά και στην Περιφέρεια που συμμετέχει στην υλοποίηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, είναι ο συντονισμένος αγώνας όλων των πληγέντων, από όλες τις φυσικές καταστροφές, που συνεχώς αυξάνονται, με το πλαίσιο αιτημάτων που απαντάει στις δικές μας ανάγκες, που βάζει σε προτεραιότητα τη δική μας ζωή και μπορεί να επιβληθεί με τον ανυποχώρητο αγώνα μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός