ΠΑΜΕ Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της TASTYΤο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της «TASTY» που συλλογικά και δημοκρατικά, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και πλατιά συζήτηση αποφάσισαν με το Σωματείο τους τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των «δουλεμπορικών» μορφών εργασίας, ενσωμάτωση των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στην εταιρεία και άλλα αιτήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι και αφού η εργοδοσία απέρριψε τα αιτήματά τους, συλλογικά αποφάσισαν και πραγματοποίησαν με μαζική συμμετοχή απεργία σήμερα, Πέμπτη 18 Νοέμβρη».

«Η εργοδοσία της «TASTY», που είναι η πολυεθνική «PepsiCo», απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων απάντησε βάζοντας σε εφαρμογή τις διατάξεις του νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη που στόχο έχουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την απαγόρευση της απεργίας», αναφέρει.

Και το ΠΑΜΕ ζητά να εκφραστεί η «καταδίκη της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και του νόμου-εκτρώματός τους» και καλεί τα Συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της «TASTY» «που ήδη έκαναν κουρελόχαρτο σήμερα τις τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας με μαζική μαχητική συμμετοχή στην απεργία που αποφάσισαν οι ίδιοι με το Σωματείο τους».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Συγκεκριμένα με αγωγή της η «TΑΣΤΥ» ζήτησε να βγει παράνομη η απεργία με βάση το άρθρο 93 του συγκεκριμένου νόμου περί «ψυχολογικής βίας» που στην πράξη απαγορεύει την περιφρούρηση του απεργιακού δικαιώματος από το Συνδικάτο και νομιμοποιεί την απεργοσπασία και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους που θέλουν να απεργήσουν.

Επικαλούμενη το συγκεκριμένο άρθρο η εργοδοσία, σημειώνει ότι «δεν εξασφαλίζεται το δικαίωμα στην εργασία των μη απεργών», επειδή η ανακοίνωση του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν «τις απεργιακές φρουρές σε όλες τις βάρδιες»! Όπως αναφέρει η εργοδοσία, «είναι αυτονόητο ότι η ύπαρξη απεργιακών φρουρών (…) στόχο έχει την άσκηση έντονης ψυχολογικής πίεσης προς τους συναδέλφους τους που δεν λαμβάνουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση (…)».

Αποδεικνύεται από την κατάπτυστη αγωγή της εργοδοσίας της» TASTY» ότι ο νόμος Χατζηδάκη στόχο έχει να παρεμποδίσει την οργάνωση της πάλης των Συνδικάτων και την απαγόρευση της δράσης τους.

Η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη από την εργοδοσία της «TASTY» ξεγυμνώνει κάθε σοφιστεία περί «θετικών» στοιχείων ή «δυνατοτήτων βελτίωσης» του αντεργατικού εκτρώματος.

Η επίθεση της εργοδοσίας εναντίον των απεργών της «TASTY» είναι κήρυξη πολέμου απέναντι σε κάθε ζωντανή, αγωνιστική συνδικαλιστική οργάνωση που με βάση τον όρο-λάστιχο περί «ψυχολογικής βίας» θα τυλίγεται σε μια κόλλα χαρτί όποτε αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν οτιδήποτε απέναντι στον εργοδότη τους!

Την ώρα που πεθαίνει ένας συνάδελφός μας κάθε 3 μέρες γιατί οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας, τη στιγμή που οι οικογένειές μας δεν βγάζουν τον μήνα με τους μισθούς πείνας και η ακρίβεια σε ρεύμα μας οδηγεί πίσω στο σκοτάδι, την ίδια ώρα εργοδότες και κυβερνήσεις θέλουν να μας απαγορεύσουν το δικαίωμα στη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στη συλλογική, οργανωμένη πάλη.

Η ταξική πάλη δεν καταργείται, όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσα μέτρα και αν πάρουν, όσα δικαστήρια και αν κάνουν, όσες ποινές και αν επιβάλουν. Τους εργατικούς αγώνες τους επιβάλλει το δίκιο των εργατών και η ανάγκη για επιβίωση, για ζωή δουλειά με δικαιώματα.

Όπως και οι εργαζόμενοι της «EFOOD» και της COSCO με τους αγώνες τους, το δίκιο δεν κατακτιέται με την υποταγή και την ανάθεση αλλά με οργάνωση και αγώνα. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Δεν θα περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία!

Ο νόμος-έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της TASTY».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός