ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Επιβεβαιώθηκε η προκλητικότητα των εφοπλιστών με την πρόταση για μηδενικές αυξήσεις



Η προκλητικότητα των εφοπλιστών αποδείχθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και η ΠΝΟ, για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, όπου οι εφοπλιστές με θράσος επανέλαβαν για αυξήσεις 0% για το 2020 και το 2021, ενώ πρότειναν «να εξετάσουμε για κάτι καλύτερο το 2022».

Οι εφοπλιστές επικαλέστηκαν τη «μείωση των κερδών» λόγω πανδημίας, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία της ΓΣΕΕ με συγκρίσεις μισθών για να υπερασπιστούν τη θέση τους ότι «οι ναυτεργάτες έχουν ακριβούς μισθούς»!

Όπως τονίζουν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, επιβεβαιώθηκε η θέση που διατύπωσαν οι ταξικές δυνάμεις, στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, ότι «η λήξη της 48ωρης απεργίας θα οπλίσει την επιθετικότητα και προκλητικότητα των εφοπλιστών».

Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των Σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ ανέδειξαν για άλλη μια φορά τη διαρκή χειροτέρευση της κατάστασης των ναυτεργατών, σε αντίθεση με τα διαρκή προνόμια και τις επιδοτήσεις των εφοπλιστών, που απολαμβάνουν από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.

«Οι εξελίξεις που διαμορφώνονται για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, με τους αντεργατικούς νόμους, τις ΣΣΕ, την ανεργία, τις οργανικές συνθέσεις, τις αντικαταστάσεις στην ποντοπόρο ναυτιλία, την προστασία της υγείας, την Κοινωνική Ασφάλιση, τη Ναυτική Εκπαίδευση επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, για τη λήψη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, των εφοπλιστών, που επιδιώκουν να επιβάλουν συνθήκες εργασίας με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα», τονίζουν τα Σωματεία.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός