Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Κινητοποίηση στα ΚΤΕΛ Ζακύνθου για να παρθούν πίσω οι απολύσεις (ΦΩΤΟ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΚΤΕΛ Ζακύνθου έκαναν σήμερα από κοινού το Σωματείο Προσωπικού ΚΤΕΛ και Οδηγών Ν. Ζακύνθου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, με αίτημα να παρθούν πίσω οι 6 απολύσεις που έκανε η διοίκηση του ΚΤΕΛ ΑΕ εν μέσω πανδημίας, εκμεταλλευόμενη τον νόμο Χατζηδάκη. Οι απολυμένοι εργάζονταν 15 και 20 χρόνια και οι απολύσεις γίνονται τη στιγμή που τα δρομολόγια προς τα χωριά έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και οι μαθητές παστώνονται στα λεωφορεία των σχολικών δρομολογίων για να αυγατίσει τα κέρδη της η εργοδοσία.

Το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο σημειώνουν ότι «η ΚΤΕΛ ΑΕ, ενώ έχει 10 λεωφορεία, τα οποία δόθηκαν δωρεάν από το κράτος για να εκτελούν δρομολόγια και να προσφέρουν το έργο τους στη ζακυνθινή κοινωνία, τα έχει παροπλίσει για να μη βάλει τους οδηγούς να δουλέψουν.

Καλούμε όλους τους Ζακυνθινούς, τα τοπικά συμβούλια, όλα τα σωματεία, το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να βγάλουν άμεσα ψηφίσματα καταγγελίας αυτής της απαράδεκτης ενέργειας των ΚΤΕΛ για να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Καταγγέλλουμε επίσης την ασφάλεια, που κατ’ εντολή της εργοδοσίας ήρθε να παρέμβει να σταματήσει η κινητοποίηση των απολυμένων εργαζομένων και των σωματείων, ενώ επί χρόνια κάνουν τα στραβά μάτια ακόμα και σε επώνυμες καταγγελίες για το αίσχος με το πάστωμα των παιδιών στα σχολικά δρομολόγια και με τα αστικά, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζουν ασφυκτικά.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του Σωματείου Προσωπικού ΚΤΕΛ δεν τρομοκρατούνται, θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 805265Συνολικές αναγνώσεις:
  • 186Αναγνώσεις σήμερα:
  • 373193Συνολικοί επισκέπτες:
  • 60Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ