ΤΩΡΑ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την ΣΣΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ ! ΟΧΙ σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες !



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    2-12-2021

ΤΩΡΑ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την ΣΣΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ !
ΟΧΙ σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες !

Συνάδελφοι-σσες, η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει !!
Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει με τα στημένα πρόστιμα και τις εξοντωτικές ποινές έχουν φέρει τους συναδέλφους στα όρια τους ενώ η χρόνια εργασιακή απαξίωση έχει συσσωρεύσει αγανάκτηση, θυμό και οργή σε όλους μας.

Από την άλλη η πλειοψηφία του Συνδικάτου συνεχίζει τα «κολλητηλίκια» με την διοίκηση του ΟΑΣΘ συμμετέχοντας σε κοινές συνεντεύξεις τύπου. Χαριεντίζεται και αστειεύεται σα να είναι «φιλαράκια» με αυτούς που υποτίθεται ότι αντιπαλεύει, με αυτούς που δεν αστειεύονται καθόλου όταν πρόκειται να τσακίσουν τα δικαιώματα μας, με αυτούς που βαράνε «στο ψαχνό» τους συναδέλφους. Θα μπορούσε να αποτελεί ανέκδοτο αν δεν ήταν τραγικό το γεγονός ότι παραπέμπουν τα πάντα σε αγωγές, μηνύσεις, δικηγόρους, δικαστήρια και ατελείωτους «διαλόγους». Ταυτόχρονα διάφοροι «λαγοί» της πλειοψηφίας παρεμβαίνουν προσπαθώντας να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων. Ορισμένοι μάλιστα προσφέρουν και «νομικές συμβουλές».
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία μονόγραψε ένα κείμενο Συλλογικής Σύμβασης με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ που περιέχει χειρότερους όρους από την προηγούμενη.
Αυτές τις μέρες αντί να πραγματοποιήσει Γ. Συνέλευση για την ΣΣΕ προσπαθεί να πετάξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ότι με συναντήσεις στο Υπουργείο θα «κλείσει» την ΣΣΕ.
Δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση ενάντια σε αυτούς που πρόσφατα νομοθέτησαν την εξαίρεση της επέκτασης της ΣΣΕ μας μέχρι το τέλος της χρονιάς όπως συνέβη με τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας. Τώρα κάθονται μαζί τους στο ίδιο τραπέζι !
Τι συζητούν,ποιον ρώτησαν και ποιος τους εξουσιοδότησε για το περιεχόμενο των συζητήσεων ;;
Θα μας βρουν απέναντι τους σε κάθε απόπειρα νέου ξεπουλήματος.
Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε :
ΤΗΝ ΠΑΓΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΕΠO ΣΕ 113 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στην ουσία με τη στάση της η πλειοψηφία αποκλείει τους συναδέλφους από το να εκφράσουν τις απόψεις τους. Πρόθεση της είναι να υπογράψει μια ΣΣΕ «στα μέτρα» της εργοδοσίας και του Υπουργείου.
ΤΩΡΑ χρειάζεται να αντιδράσουμε και να συγκρουστούμε με όσους μας έφεραν μέχρι εδώ !
Τώρα χρειάζεται Γ. Συνέλευση σε ανοιχτό χώρο με μέτρα προστασίας για να ακουστεί η φωνή ΟΛΩΝ ΜΑΣ για :
-Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις και Κύκλωμα εργασίας με 119 ρεπό για όλους
-Μη μισθολογικές παροχές που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας με αναδρομικότητα που να καλύπτει όλο το προηγούμενο διάστημα
-Έλεγχο των Ταμείων, απόδοση τυχόν ευθυνών και επιστροφή των χρημάτων που παρακρατά παράνομα ο ΟΑΣΘ για να μπορούν να παίρνουν τα χρήματα τους όσοι βγαίνουν στη σύνταξη
-Κατάργηση των παράνομων, παράτυπων και παράλογων προστίμων
-Τις κακές συνθήκες εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ιδιαίτερα τώρα με την έξαρση της πανδημίας, τις βάρδιες «λάστιχο» των εργατοτεχνιτών και τα ακατάλληλα λεωφορεία με καθίσματα χωρίς ανάρτηση

Συνάδελφοι, έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι η λογική της ανάθεσης και της λύσης των προβλημάτων «από τα πάνω» δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Η ΔΑΣ θα πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης, συσπείρωσης και δράσης.
Στηρίξτε και πάρτε μέρος στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τα καταφέρουμε

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο ο δρόμος του αγώνα!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός