Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι απεργούν από την Παρασκευή, με συνεχόμενες 48ωρες απεργίες.

Με αποφασιστικότητα δίνουν τη μάχη διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και άλλα δικαιώματα. (Δείτε βίντεο εδώ)

Στη 1 μ.μ. τα ναυτεργατικά Σωματεία θα συναντηθούν με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) μετά από πρόσκληση των εφοπλιστών. Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα στο σημείο (Κολοκοτρώνη 100) θα υπάρχει αγωνιστική κινητοποίηση των ναυτεργατικών Σωματείων.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνεδρίαση των ναυτεργατικών Σωματείων στο πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στην απεργιακή κινητοποίηση στον Πειραιά παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Αγώνας ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση

Ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ μιλώντας στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση επεσήμανε την ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα σημειώνοντας ότι η επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες είναι ολομέτωπη, στο σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Τόνισε ότι οι εφοπλιστές και συνολικά το κεφάλαιο όσο κερδίζει γίνεται και επιθετικότερο και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που θέλουν να επιβάλλουν οι εφοπλιστές είναι η εργασιακή ζούγκλα της δουλειάς χωρίς ΣΣΕ, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, να πληρώνεις για μια θέση εργασίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Ο Θ. Ευαγγελάκης υπογράμμισε ότι ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνα όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων της χώρας που δέχονται την ίδια επίθεση από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπρόσωπους για την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.

Επεσήμανε την ανάγκη της συνέχισης του αγώνα, με παρακαταθήκη τους απεργιακούς αγώνες που έχουν δώσει οι ναυτεργάτες αλλά και τους νικηφόρους αγώνες εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους (COSCO, efood) που δείχνουν ποια είναι η δύναμη των εργαζομένων όταν αγωνίζονται οργανωμένα και με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιάρχων, Μανώλης Τσικαλάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτών, Αντώνης Νταλακογιώργος.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός