ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «PRAKTIKER» – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ: Αποφάσισε 24ωρη απεργία αν συνεχιστούν οι απολύσεις – Απαιτεί την άμεση ανάκλησή τους



Από πρόσφατη κινητοποίηση στα «Praktiker» στην Πάτρα

Από πρόσφατη κινητοποίηση στα «Praktiker» στην Πάτρα


Η απάντηση των εργαζομένων στις απολύσεις και στις συνεχείς επιπλήξεις της εταιρείας «Praktiker» και συγκεκριμένα στο κατάστημα της Πάτρας βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων «Praktiker», παράρτημα Πάτρας.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στην περίπτωση που η επιχείρηση προχωρήσει στο σχέδιό της για περαιτέρω απολύσεις. Παράλληλα, η συνέλευση των εργαζομένων απαιτεί:

Να ανακληθούν οι απολύσεις στο κατάστημα της Πάτρας αλλά και πανελλαδικά. Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συνδικαλιστή στο κατάστημα Λάρισας.
Να σταματήσουν οι επιπλήξεις.
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απολύσεις.
Να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση.
Να απομακρυνθούν οι εργολαβίες και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών που δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Στη συνέλευση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας και η πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε αγωνιστική τους απόφαση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός