Άνοιξε ο δρόμος για σωματείο στα χέρια των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας!



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    4-1-2022

Άνοιξε ο δρόμος για σωματείο στα χέρια των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας!

Συνάδελφοι-σσες, Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Γ. Συνέλευση με το ΟΧΙ στην απαλλαγή ευθυνών και τα εκατοντάδες περήφανα ΟΧΙ στη ΣΣΕ της ντροπής που προωθούσαν από κοινού διοίκηση και οι άλλες παρατάξεις ανοίγουν το δρόμο για να ανατραπεί ο αρνητικός για τους εργαζόμενους συσχετισμός στη διοίκηση του Δ.Σ. και να γίνει το σωματείο όργανο των συμφερόντων μας και όχι των επιδιώξεων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Δικαιώνεται η παράταξη μας που εδώ και χρόνια σε κάθε Γ. Συνέλευση ζητούσε από τους συναδέλφους να καταψηφίζουν τους προϋπολογισμούς, τους ισολογισμούς και να μην δίνουν απαλλαγή ευθυνών σε διοικήσεις και προεδρεία που έχουν μετατρέψει το σωματείο και τα Ταμεία σε μαγαζάκι τους.
Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο κύριος πυλώνας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού -η παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ- κλονίσθηκε και η λογική της μοιρολατρίας και του κοινωνικού εταιρισμού χρεοκόπησε στις συνειδήσεις των εργαζομένων!
Δείχνει επίσης ότι ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και στην κινδυνολογία, απέρριψε την λογική του «ότι χάσαμε χάσαμε», και μπορεί από καλύτερη θέση να μπει στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς!
Ενθαρρυντικό είναι επίσης πως αρκετοί συνάδελφοι που ψήφισαν ΝΑΙ στη ΣΣΕ κάτω από την αγανάκτηση τους «για να έχουμε έστω κάτι», δε συμφωνούν με το περιεχόμενο της, δε ρίχνουν τις απαιτήσεις τους και είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν ΣΣΕ με αυξήσεις!

Τώρα πρέπει να γίνει ένα ακόμα πιο μεγάλο και πιο αποφασιστικό βήμα στις επερχόμενες εκλογές και αυτό είναι η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ ΟΑΣΘ !

Καμία εμπιστοσύνη στις υπόλοιπες παρατάξεις!

Είπαν ΝΑΙ σε μια ΣΣΕ της ντροπής που:
• Δεν αναπληρώνει όσα χάθηκαν το προηγούμενο διάστημα
• Δεν προβλέπει αυξήσεις ώστε να αναχαιτίσει την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που βιώνουμε έντονα αυτό το διάστημα
• Ανοίγει και το δρόμο για νέες ανατροπές, για την εξαήμερη εργάσιμη εβδομάδα!
Εάν δεν τη στήριζαν οι παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» η πρόταση δεν θα περνούσε και θα άνοιγε ο δρόμος για να αγωνιστούμε για ΣΣΕ με καλύτερους όρους.
Ουσιαστικά η μόνη παράταξη που έβαλε καθαρά το περίγραμμα για το που πάει το πράγμα μετά τη λήξη της συγκεκριμένης ΣΣΕ μετά το 2022 ήταν η ΔΑΣ που είπε πως όλο αυτό μας οδηγεί σε νέες ανατροπές στα εργασιακά και μισθολογικά.

Το ΟΧΙ στην ΣΣΕ εκφράστηκε καθαρά μόνο από τη ΔΑΣ.

Άλλες παρατάξεις που τοποθετήθηκαν υπέρ του ΟΧΙ όπως η ΑΝΑΤΡΟΠΗ και η ΕΣΥΣ το έκαναν για να διασωθούν εκλογικά καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα όχι απλά δεν έβγαζαν άχνα αλλά συμφωνούσαν ομόφωνα μαζί με τους υπόλοιπους στα Δ.Σ. με τις προτάσεις για ΣΣΕ της πλειοψηφίας.
Συνάδελφε και συναδέλφισσα τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε σελίδα στο Συνδικάτο και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον μας.

Τώρα είναι η ώρα ο κάθε εργαζόμενος που έχει αγανακτήσει από την σημερινή κατάσταση να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον πρόδωσαν, να εμπιστευτεί τη δύναμη του και να συστρατευθεί με την ΔΑΣ για να διεκδικήσουμε μαζί όσα μας ανήκουν.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός