Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες !!



Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες !!

Συνάδελφοι-σσες, το προηγούμενο διάστημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά απορρίπτοντας μαζικά την πολιτική της απερχόμενης διοίκησης, καταψηφίζοντας την απαλλαγή ευθυνών που ζητούσε το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και απαιτώντας τον έλεγχο στα Ταμεία.
Το εκλογικό αποτέλεσμα κατέγραψε σημαντική αύξηση δυνάμεων για τη ΔΑΣ που αποτελεί ακόμα μια θετική εξέλιξη για όλους τους συναδέλφους είτε ψήφισαν είτε όχι τη ΔΑΣ.
Προφανώς και όλα αυτά θορύβησαν τη διοίκηση του ΟΑΣΘ αλλά και κόμματα και παρατάξεις του ΕΚΘ που πήραν τα μέτρα τους ώστε να φρενάρουν παραπέρα διεργασίες υπέρ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Έτσι στη διαδικασία της συγκρότησης του Δ.Σ. ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του Συνδικάτου παραδέχθηκε ότι η ΔΑΣ ως δεύτερη δύναμη δικαιούνταν τη θέση του Γ. Γραμματέα ωστόσο έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή για αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο και πρότεινε τα 9 μέλη του νέου
προεδρείου να προέρχονται μόνο από τις παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΡΟΜΕΑΣ που μέσα από σκοτεινές συνδιαλλαγές «τα είχαν βρει» προηγουμένως μεταξύ τους.
Για να συκοφαντήσουν την ΔΑΣ και να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες αμόλησαν διάφορους αρουραίους των υπονόμων να ψιθυρίζουν δεξιά και αριστερά ότι προτάθηκε λέει στη ΔΑΣ η θέση του Γ. Γραμματέα αλλά
εμείς αρνηθήκαμε.
Κάθε φορά που η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της δυσκολεύονται να περάσουν τα σχέδια τους χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να αποπροσανατολίζουν και να λένε ψευτιές !
Οι συνάδελφοι όχι μόνο δεν πρέπει να απογοητευθούν από αυτή την εξέλιξη αλλά αυτή αποτελεί απόδειξη για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα επιτελεία τους και πόσο ευάλωτοι είναι σε μια νέα οργανωμένη αντεπίθεση όπως αυτή των ψηφοφοριών που τους ανάγκασε σε έλεγχο των Ταμείων.
Τη ΔΑΣ δεν την ήθελαν στα πόδια τους γιατί αποτελεί καρφί στο μάτι της διοίκησης του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης. Είδαν με τα μάτια τους ότι η ΔΑΣ το προηγούμενο διάστημα οργάνωσε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και αυτό προφανώς δεν τους άρεσε και όσο περνάει από το χέρι τους δεν θέλουν να ξανασυμβεί ! Αυτό φοβούνται και με αυτό έχει να κάνει ο αποκλεισμός της ΔΑΣ.
Το επόμενο διάστημα θα «τρέξουν» ανοιχτά ζητήματα όπως : Η δημιουργία του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει τον ΟΑΣΘ, η νέα ΣΣΕ, ο έλεγχος στα Ταμεία για τα χαμένα χρήματα των εργαζομένων, η εφαρμογή του νόμου Χατζηθαφτη κλπ.
Θέλουν να διαπραγματευτούν για όλα αυτά τα θέματα πίσω από κλειστές πόρτες με κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ φέρνοντας για ακόμη μια φορά προ τετελεσμένων το Δ.Σ. του συνδικάτου και το σύνολο των συναδέλφων υποτάσσοντας τους στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.
Όλοι αυτοί θεωρούν περασμένα ξεχασμένα τις απώλειες μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων, θέλουν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και την δράση των εργαζόμενων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και ανεξάρτητα από τις όποιες διακηρύξεις τους, καταλήγουν στην πράξη να εκφράζουν και να προωθούν τα συμφέροντα των διοικήσεων και των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελούν το μακρύ χέρι τους μέσα στο συνδικάτο.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !!
ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!

Συνάδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ !! Το αμέσως επόμενο διάστημα η συνδιοίκηση ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΔΡΟΜΕΑΣ θα προσπαθήσει να δρομολογήσει το «κουκούλωμα» των ευθυνών για την κατάσταση που περιήλθαν τα Ταμεία !
Καλούμε όλους τους τίμιους συναδέλφους ανεξάρτητα από το τι ψηφίσατε στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου σε αγωνιστική ετοιμότητα, σε συσπείρωση και συμπόρευση για να εμποδίσουμε κάθε μεθόδευση στην κατεύθυνση αυτή.
Μόνο η Γ. Συνέλευση των εργαζομένων (και ΟΧΙ το «στημένο» Δ.Σ.) μπορεί να αποφασίσει τον τρόπο που θα γίνει ο έλεγχος των Ταμείων.
Τα επόμενα θετικά βήματα είναι μπροστά μας και μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τα καταφέρουμε!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός