Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε εργαζόμενο της Ο.ΣΥ



14-2-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, -ισσες, η διοίκηση της Ο.ΣΥ. με την υπ’ αριθμόν 02/07.02.22 απόφαση στις 09/02/2022 , όρισε τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού ως υπεύθυνο επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που δεν έχουν προσκομίσει αποτελέσματα από rapid test. Με αυτή την ενέργεια η διοίκηση σηματοδοτεί την έναρξη ακόμα μιας επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα σε κάποιους απ’ αυτούς, εφαρμόζοντας διαχωριστικές και αντεργατικές διατάξεις της κυβέρνησης.

Άμεσα κάναμε παρέμβαση στην διοίκηση, συγκεκριμένα στον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού και πόρων ο οποίος μας ενημέρωσε ότι: η επιβολή προστίμων θα ξεκινήσει (με αναδρομική ισχύ) από τον μήνα Οκτώβρη και θα ακολουθήσουν και οι επόμενοι μήνες. Ότι τον Οκτώβρη τα πρόστιμα αφορούν περίπου 750 συναδέλφους οι οποίοι δεν έχουν προσκομίσει τουλάχιστον 1 τεστ για κάποια ή κάποιες βδομάδες (τους κάνουν και χάρη δηλαδή αντί να προσκομίσουν αποτελέσματα από 2 τεστ). Επίσης ότι με μια πρώτη ματιά το Νοέμβρη η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη.

Από τα λεγόμενα του, αποδεικνύεται ότι στόχος και σκοπός της διοίκησης δεν είναι να διαφυλάξει το προσωπικό από την πανδημία, αλλά να τρομοκρατήσει και να επιβάλλει πρόστιμα, μάλιστα παράνομα, μια και ο ίδιος ο νομοθέτης όρισε την διάρκεια του 48ωρου ως χρόνο επιβολής προστίμου.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση και η εργοδοσία να λάβουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής μας από την πανδημία όπως δωρεάν , προληπτικά τεστ για όλους μας για σωστή επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση που αποτελεί ευθύνη της, αντί να πυκνώσουν τα δρομολόγια, αντί να συζητήσουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μια και η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημά μας, αυτοί επιβάλλουν πρόστιμα 6 μήνες μετά από την λήψη της απόφασης για τα υποχρεωτικά τεστ.

Με την έως τώρα διαδικασία, που με ευθύνη της διοίκησης σταμάτησε, είχε οριστεί ένας υπεύθυνος ανά Α/Σ που επέβλεπε και ενημέρωνε τους συναδέλφους για τα self- test αν δηλώθηκαν, αν φαίνονται στο σύστημα κτλ. Με ευθύνη της διοίκησης αυτή η διαδικασία σταμάτησε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και αυτή τη στιγμή να υπάρχουν συνάδελφοι που κινδυνεύουν με πρόστιμο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα:

Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε κανένα εργαζόμενο.
Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους).
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στον μισθό και καλύτερους όρους δουλειάς.
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι και εκφράζουμε την έντονη αντίδραση μας στην κυβέρνηση και την διοίκηση της Ο.ΣΥ. που επιδιώκουν να επιβάλλουν ένα αντεργατικό μέτρο το οποίο διαχωρίζει και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για να οργανώσουμε την απάντηση μας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός