Συλλαλητήριο Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    21-2-2022

Συνάδελφοι-σσες, στην πρόσφατη στάση εργασίας στις 18-2 κατέρρευσαν όλα τα αφηγήματα και η τρομοκρατία ότι ως Συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσαμε να απεργήσουμε γιατί «τα χέρια μας ήταν δεμένα» λόγω της κήρυξης προηγούμενης κινητοποίησης ως «παράνομης και καταχρηστικής» και ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα»!

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μπορούμε να απεργήσουμε παρά τις προσφυγές της εργοδοσίας στη δικαιοσύνη, παρά το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη και τις «απαγορεύσεις» που θέτει, παρά την πανδημία και τις «απαγορεύσεις» των συγκεντρώσεων κλπ.
Τώρα υπάρχει η εμπειρία ότι οι εργαζόμενοι όταν αγωνίζονται μπορούν να πετάξουν στα σκουπίδια νόμους όπως του Χατζηδάκη και να διεκδικήσουν περισσότερα από όσα τα κυβερνητικά επιτελεία είναι διατεθειμένα να δώσουν.
Στο Δ.Σ. που προηγήθηκε της κινητοποίησης η ΔΑΣ πρότεινε η στάση εργασίας να γίνει στο μέσον της βάρδιας (π.χ. 10:00-14:00) και να πραγματοποιηθεί Γ. Συνέλευση ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Το προεδρείο απέφυγε για ακόμα μια φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βγει διά ζώσης σε μια συλλογική διαδικασία να πει την αλήθεια στους συναδέλφους για όσα συμβαίνουν.

Τώρα πρέπει να γίνουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα ώστε να στριμωχτεί κι άλλο η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στο πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο.
Άνεργοι εργαζόμενοι, απλήρωτοι της εταιρίας «Βαρβαρέσσος» από τη Νάουσα, αγρότες που κινητοποιούνται αυτή την περίοδο, απολυμένοι εργάτες στα πετρέλαια Καβάλας, συνδικάτα που διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ, συνταξιούχοι κ.α. όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη απέναντι στις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές.
Να σπάσουμε την απομόνωση στην οποία κάποιοι έντεχνα μας σπρώχνουν για να μας «χορεύει» όπως θέλει η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Η ενότητα είναι αυτή που δυναμώνει τον αγώνα και κανένας δεν πρέπει να παλεύει μόνος του απέναντι στην κυβέρνηση.
Ως εργαζόμενοι στη συγκοινωνία έχουμε λόγο και άποψη για όσα συμβαίνουν σε αυτήν, που εδώ και χρόνια διοικήσεις και κυβερνήσεις την απαξιώνουν για να την ξεπουλήσουν σε ιδιώτες ταλαιπωρώντας καθημερινά τον κόσμο που μετακινείται με τα λεωφορεία.
Μαζικά και οργανωμένα πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην ακρίβεια στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, ενάντια στο νέο γύρο φοροεπιδρομής που ετοιμάζουν τα οικονομικά επιτελεία για να μαζέψουν άλλα 5 δις. ευρώ από τις τσέπες του λαού για να παρουσιάσουν «πρωτογενές πλεόνασμα» το 2023. Αυτά τα «πλεονάσματα» τα έχουμε πληρώσει ξανά και ξανά με τις ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών, τις μειώσεις μισθών και την απώλεια των δώρων, με τις μειώσεις των συντάξεων, με τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, με τις περικοπές στην υγεία και την πρόνοια.
Πρέπει να βάλουμε τέρμα στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης με διεκδίκηση :
-ΣΣΕ με αυξήσεις, κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης.
-Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ/Βασικός μισθός 750 ευρώ
-Κατάργηση ΦΠΑ και ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση της τιμής του ρεύματος στο 50%.
-Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Διαδηλώνουμε μαζικά το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός