Τα συνδικάτα να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο



Τα συνδικάτα της Αθήνας να απαιτήσουν όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας, τόνιζε σε ανακοίνωση η ΔΑΣ σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για τον πόλεμο στη Ουκρανία. Σχολιάζει πως οι παρατάξεις της ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΚΕ έβγαλαν την ανακοίνωση χωρίς συζήτηση και αφού απέκρυψαν σχέδιο ψηφίσματος των εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Προσθέτει πως οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ στο ΕΚΑ απέδειξαν ότι τα συγχαρητήρια που εισέπραξαν τα κόμματα τους στη βουλή από τον πρωθυπουργό ήταν δικαιολογημένα και ότι η εκκωφαντική σιωπή για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα του λαού της Ουκρανίας φανερώνει την ουσιαστική σύμπλευσή τους με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΕΚΑ:

Με ευθύνη των παρατάξεων της ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΚΕ βγήκε ανακοίνωση του ΕΚΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία αφού πρώτα απέκρυψαν το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τις παρατάξεις και τα μέλη της διοίκησης και αφού αρνήθηκαν να γίνει συζήτηση στην Εκτελεστική για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Μια ανακοίνωση που δεν παίρνει θέση για τις αιτίες του πολέμου αλλά κυρίως δεν παίρνει καμία θέση για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Αθήνας στην άμεση εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ στο ΕΚΑ απέδειξαν ότι τα συγχαρητήρια που εισέπραξαν τα κόμματα τους στη βουλή από τον πρωθυπουργό ήταν δικαιολογημένα. Είναι αυτοί που βάζουν πλάτη στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε. απέναντι στην άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη της Ρωσίας που εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η εκκωφαντική σιωπή για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα του λαού της Ουκρανίας όπως και των υπόλοιπων λαών της περιοχής φανερώνει την ουσιαστική σύμπλευσή τους με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ταχτούν με κάποιον από τους δυο ληστές, είτε το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είτε τη Ρωσία. Δεν έχουν συμφέρον από τη διεξαγωγή και την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που γίνεται για τις σφαίρες επιρροής, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων με θύματα τους λαούς της περιοχής.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη η άμεση εμπλοκή της Ελλάδας με την αποστολή στρατιωτικού υλικού και πιθανά εκστρατευτικού σώματος, την ίδια στιγμή που η Ρωσία απειλεί με αντίποινα τις χώρες που ενισχύουν στρατιωτικά τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

Ταυτόχρονα η βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς μεγαλώνει την οικονομική αιμορραγία του ελληνικού λαού που καλείται σε αυτές τις συνθήκες να διαθέτει πάνω από 5 δις ευρώ σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και στρατιωτικές αποστολές ενώ τα νοσοκομεία καταρρέουν, ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα την ενέργεια, τα καύσιμα, τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Αθήνας πρέπει να απαιτήσουν:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα

Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΡΑΦΑΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Να καταργηθούν οι φόροι και τα χαράτσια στην ενέργεια και στα καύσιμα, μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αέριου κατά 50%. Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός