ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΣΑ



Μάρτης  2022

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

29/30/31 ΜΑΡΤΗ 2022

        

Συνάδελφοι – σσες,

 Πέρασαν τρία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές του σωματείου μας. Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας που διαμόρφωσαν μια εφιαλτική κατάσταση. Δεν θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών  που έχουν άλλα προβλήματα από τα νοσοκομεία. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αντιμετωπίζουν την υγεία ως κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Ακρίβεια και ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και στην ενέργεια πετρέλαιο βενζίνη. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε, να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου που βάζουν όλο και πιο σφιχτά τη θηλιά των χρεών στο λαιμό των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι να βλέπουν γύρω τους ένα προκλητικό χορό εκατομμυρίων ευρώ που πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους από το ταμείο ανάκαμψης και άλλες πηγές.

Μετά την εφαρμογή του νόμου που πρόσφατα ψήφισε για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων <<ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ>> ψηφίστηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.   Πρόκειται για ένα νέο έκτρωμα που θα συνεχίσει  το διαχρονικό ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, ζυγισμένο στοιχισμένο στην επιχειρηματική λειτουργία και δράση, για να χτυπηθούν κι άλλο οι συντάξεις.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πρόσληψη για πρώτη φορά διευθυντών μάνατζερ αντί για πρόληψη προσωπικού που είναι αναγκαίο για την διεκπεραίωση  και απονομή των συντάξεων. 

Δημιουργεί ανώνυμη  εταιρεία η οποία θα διαχειρίζεται και θα αξιοποιεί την περιουσία του οργανισμού που υπολογίζεται σε 1,5 δις ευρώ. Ουσιαστικά θα αναλάβει να την ξεπουλήσει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση προωθεί σταθερά αντεργατικά αντιασφαλιστικά μέτρα που προβλέπουν οι δεσμεύσεις προς τη Ε.Ε. και έχει ανάγκη το κεφάλαιο για την αύξηση της κερδοφορίας του. Απαράδεκτη η απόφαση να φορολογηθούν τα αναδρομικά που πήραν οι συνταξιούχοι και έντοκα για τις δώσεις ενώ ήταν άτοκα.

Συνάδελφοι – σσες,

 Η πανδημία δε σημαίνει αμνησία – απραξία των συνταξιούχων. Η ΔΑΣ συμμετείχε μαζί με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις  σε μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν την προηγούμενη περίοδο, και προγραμματίζονται  και άλλες δράσεις ενάντια στην αντιλαϊκή αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης μαζί με το εργατικό κίνημα. Η ΔΑΣ πρωτοστάτησε στην ενημέρωση των συναδέλφων να μην περάσει η απογοήτευση η αδράνεια και οι αυταπάτες ότι τα δικαστήρια θα μας δικαιώσουν. Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα του αγώνα. Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής δίνουμε αγωνιστικό παρόν και συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο. Γνωρίζουμε πως ότι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί. Με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι απαραίτητα για να ζήσουμε με βάση της πραγματικές μας ανάγκες.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 29-30—31 ΜΑΡΤΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΣ               ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Να αποδοθεί σε όλους του συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με την ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη της λαϊκής κατανάλωσης.

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς

Δ.Α.Σ    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   Ο.Α.Σ.Α

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός