Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του ΕΚΑ ότι θα οργανώσει απεργιακό αγώνα



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ότι θα οργανώσει απεργιακό αγώνα και θα παλέψει για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τονίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλώντας όλους στην απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα στις 11 π.μ.

Αναλυτικά η ΔΑΣ αναφέρει:

«Στις 14 Μαρτίου, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, αποφασίσθηκε ομόφωνα, ύστερα από πρόταση των εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ η στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο για τις 29 Μάρτη με αφορμή την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο Κρατικό Μητρώο και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, να μετατραπεί και σε κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Γι’ αυτόν το σκοπό αποφασίσθηκε πριν τη κατάληξη της συγκέντρωσης στο ΣτΕ να γίνει και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αυτή η απόφαση πάρθηκε ακόμα και αν η κυβέρνηση ζητούσε και πετύχαινε την αναβολή της εκδίκασης για το ΓΕΜΗΣΟΕ. Έγινε με κριτήριο να αξιοποιηθεί η στάση εργασίας για να δυναμώσει η διεκδίκηση των Συνδικάτων ενάντια στην ακρίβεια, να είναι βήμα κλιμάκωσης μπροστά στην απεργία στις 6 Απρίλη.

Εδώ και ημέρες συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ρόλο λαγού της κυβέρνησης, καλλιεργούσαν ανοιχτά σε συνεδριάσεις Ομοσπονδιών (π.χ. ΟΙΥΕ, ΟΤΟΕ) ότι η στάση εργασίας του ΕΚΑ δεν θα γίνει. Και σήμερα, αφού η εκδίκαση στο ΣτΕ πήρε αναβολή για τις 10 Μάη, διά περιφοράς οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ («ΕΝΟΤΗΤΑ», ΔΑΚΕ) αποφάσισαν την αναστολή της στάσης εργασίας και της κινητοποίησης στο υπ. Εργασίας ενάντια στην ακρίβεια.

Η στάση αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν. Η ομοφωνία και η «ομοψυχία» των κομμάτων τους εχθές στη Βουλή ότι τώρα δεν είναι ώρα για αγώνες και διεκδικήσεις, ότι ο λαός πρέπει να κάνει κι άλλες θυσίες για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στο πλευρό των ληστών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν κι άλλες θυσίες για να μη θιγούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα, υπαγορεύει και τη στάση της πλειοψηφίας στο ΕΚΑ. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η κωλυσιεργία της πλειοψηφίας να οργανώσει τη σύσκεψη των σωματείων – μελών του ΕΚΑ για την απεργία η οποία είχε αποφασισθεί για τις 11 Μάρτη και θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 28 Μάρτη.

Καμία εμπιστοσύνη ότι οι ηγεσίες αυτές θα οργανώσουν απεργιακό αγώνα και θα παλέψουν για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, για να απαιτήσουμε να σταματήσει η φοροληστεία που γδέρνει τον λαό και να υπάρξουν μεγάλες μειώσεις και πλαφόν στις τιμές της Ενέργειας, των καυσίμων, των ειδών διατροφής, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τον πόλεμο, τα Συνδικάτα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ενώσουν τη φωνή και τον αγώνα τους με τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς της Αθήνας και σε όλη την Αττική όπου με ενδιάμεσο σταθμό τη μαζική σύσκεψη στο Σπόρτιγκ στις 21 Μάρτη, ρίχνουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της απεργίας.

Καμία αυταπάτη – Καμία αναμονή. Όλοι στον αγώνα – Όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα».

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός