Να μην κουνηθεί λεωφορείο στις 6 Απρίλη



30-3-2022

Συνάδελφοι, -ισσες, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Εδώ και δώδεκα (12) χρόνια ξεκίνησε το πετσόκομμα των μισθών μας, αφήνοντάς μας με το 50% των εισοδημάτων μας, κυρίως μετά την εφαρμογή των ενιαίων μισθολογίων. Εδώ και δέκα (10) χρόνια έχουν καταργηθεί τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας. Την τελευταία δωδεκαετία υπογράφονται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας φτωχοποίησης των εργαζομένων στην Ο.ΣΥ. που έχουν ως ευαγγέλιο τους μνημονιακούς νόμους και των τριών μνημονίων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας έγινε τσουνάμι κατατρώει τον πενιχρό μισθό μας και κυριολεκτικά φέρνει τους εργαζόμενους του κλάδου σε απόγνωση και αδιέξοδο. Τα σπίτια μας μέσα σε έναν βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα έμεναν παγωμένα και εμείς μαζί με τις οικογένειές μας ξεπαγιάζαμε μέσα σ’ αυτά γιατί οι λογαριασμοί του ρεύματος που είχαν έρθει και συνεχίζουν να έρχονται ακόμα πιο αυξημένοι, προκαλούν εγκεφαλικά. Από τα βενζινάδικα, πλέον, δεν τολμάμε να περάσουμε ούτε απ’ έξω. Κυριολεκτικά, αδυνατούμε να βάλουμε καύσιμο στα οχήματά μας ώστε να έρθουμε για δουλειά. Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και πλατιάς κατανάλωσης κάθε μέρα σκαρφαλώνουν όλο και πιο ψηλά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ικανοποιήσουμε βασικές μας ανάγκες.

Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το κυρίαρχο θέμα των ημερών:        Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Ένας πόλεμος στον οποίο σφαγιάζονται οι λαοί για την εξασφάλιση της πρωτοκαθεδρίας στον έλεγχο των αγορών των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, για τα κέρδη δηλαδή των μονοπωλίων της Ρωσίας από τη μια πλευρά και των Η.Π.Α. και Ε.Ε. από την άλλη. Ένας πόλεμος στον οποίο, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που ορκίζονται πίστη με κάθε κόστος σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. έχει εμπλακεί και η χώρα μας και έχει γίνει ο λαός μας στόχος στρατιωτικής επίθεσης.

Συνάδελφοι, -ισσες, ενώ καλούμαστε να αναμετρηθούμε με όλα τα παραπάνω προβλήματα και να βγούμε μπροστά αγωνιστικά, διεκδικητικά, συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη ώστε να στριμώξουμε εργοδοσία και κυβέρνηση και να αποσπάσουμε κατακτήσεις, το προεδρείο του συνδικάτου μας, αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, ότι δεν θέλει τους αγώνες σπέρνοντας την ηττοπάθεια και την απαισιοδοξία μέσα στον κλάδο.
Για την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε., Ε.Κ.Α., Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το προεδρείο του συνδικάτου που απαρτίζεται από τις παρατάξεις Δ.Α.Κ.Ε. και Π.Α.Σ.Κ.Ε. καλεί τον κλάδο σε στάση εργασίας. Γίνεται ξεκάθαρο για πολλοστή φορά ότι οι συγκεκριμένες παρατάξεις έχουν διαλέξει πλευρά της ιστορίας. Και αυτή η πλευρά είναι της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Είναι η απέναντι πλευρά απ’ αυτή που βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι ανησυχίες τους και τα συμφέροντά τους.

Συνάδελφοι, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αρνητικές για μας και τις οικογένειές μας. Απαιτείται αγωνιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 6 του Απρίλη για να βροντοφωνάξουμε :

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) με ουσιαστικές αυξήσεις και κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου. Ήδη η Δ.Α.Σ. Ο.Α.Σ.Α. διακινεί σχέδιο Σ.Σ.Ε στους συναδέλφους ώστε να ληφθεί υπόψη η γνώμη τους, να συνδιαμορφώσουμε τα αιτήματα που πρέπει να ικανοποιούν τις σημερινές ανάγκες μας.
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στο μισθό των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων μας.
Έξω τώρα οι ιδιώτες από την αστική συγκοινωνία.
Κρατική χρηματοδότηση στο 100% των αστικών συγκοινωνιών για αγορά νέου, σύγχρονου στόλου και επισκευή όλων των υπαρχόντων οχημάτων για να μην παίρνουν φωτιά εν κινήσει τα οχήματα και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών και των επιβατών.
Μείωση 50% στους λογαριασμούς του ρεύματος.
Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και κάθε άλλου είδους χαρατσιού που πέφτει στο κεφάλι των εργαζομένων.
Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Η εμπλοκή φέρνει σήμερα και θα φέρει αύριο ανυπολόγιστα δεινά στην εργατική τάξη και στο φτωχό λαό και μας κάνει μαγνήτη στρατιωτικής επίθεσης.

Συνάδελφοι, η απεργία στις 6 του Απρίλη πρέπει να αποτελέσει για τον κλάδο μια νέα αγωνιστική αφετηρία για να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός