ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τη νομοθέτηση ενός ακόμη μέτρου καταστολής λαϊκών αγώνων



Τη νομοθέτηση ενός ακόμη μέτρου καταστολής κοινωνικών, λαϊκών, συνδικαλιστικών αντιδράσεων και διεκδικήσεων, απεργιακών και κοινωνικών αγώνων από την κυβέρνηση καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σημειώνει ότι «πρόκειται για την τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 187 ΠΚ, με την οποία μπορεί να στέλνει στη φυλακή, χωρίς αναστολή ή μετατροπή ποινής, πολίτες που κατηγορούνται για διάπραξη πλημμελημάτων, για τα οποία δεν θα οδηγούνταν στη φυλακή, ακόμη και σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους.

Με τη νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μια καταδίκη ακόμη και για πλημμέλημα, οδηγεί στη φυλακή χωρίς τη δυνατότητα καμίας μετατροπής ή αναστολής της ποινής, ούτε καν με την άσκηση εφέσεως.

Η επιβολή ποινών χωρίς δυνατότητα αναστολής και μετατροπής καθώς και η απαγόρευση χορήγησης αναστολής σε περίπτωση άσκησης έφεσης ακόμη και για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα συνιστούν απαράδεκτη αυστηροποίηση του ποινικού – κατασταλτικού δικαίου το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ενάντια σε δράσεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Να μην ξεχνάμε ότι η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και η θωράκιση των κερδών του πάνε χέρι – χέρι με το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «για το εργατικό – λαϊκό κίνημα αποτελεί βασικό καθήκον η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του» και απαιτεί την άμεση κατάργηση της τροπολογίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός