Νεκροθάφτες των κινητοποιήσεωνΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    26-4-2022

«Υποσχέσεις», «Δεσμεύσεις», Αναμονή και Υπομονή και ένα μήνα «τράτο» ζήτησε η πλειοψηφία του Συνδικάτου για να λυθούν ΟΛΑ τα προβλήματα των εργαζομένων.
Για την επιστροφή των χρημάτων του Κωδ. 52 και των Δώρων-Επιδομάτων Αδείας από το 2016 που ζητάει πίσω το Υπ. Οικονομικών από τους εργαζόμενους ακούσαμε μόνο «επιθυμίες» ότι δεν θα παρακρατηθούν! Έχουμε ανάλογες εμπειρίες από το παρελθόν και οι εργαζόμενοι έχασαν!

Το προεδρείο και σχεδόν όλοι οι ομιλητές στη Γ.Σ. ελλείψει προτάσεων και επιχειρηματολογίας ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τη ΔΑΣ λες και η ΔΑΣ ήταν διοίκηση 20 χρόνια στο Συνδικάτο !!
Η πλειοψηφία έθαψε τον απεργιακό αγώνα με την ακύρωση της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης 14-4. Μετά σκόπιμα έθαψε και την Γ.Σ. της Παρασκευής 15-4 για να απογοητεύσει, και να απομακρύνει τους συναδέλφους από τη Γ. Συνέλευση της Μ.Τρίτης αφού δεν έχει τίποτα να πει.
Η ΔΑΣ με εξορμήσεις στα αμαξοστάσια και ενημερώσεις προς τους εργαζόμενους ήταν η μόνη παράταξη που έμπρακτα κινητοποιήθηκε για να γίνει η Γ.Σ. ενώ και το sms που στάλθηκε την προηγούμενη μέρα για την Γ.Σ. έγινε μετά από παρέμβαση της ΔΑΣ.
Η πρόταση μας προς τη Γ.Σ. περιλάμβανε την διεκδίκηση αύξησης των μισθών στο 8,9% σύμφωνα με τον πληθωρισμό που προβλέπει η ΕΛ.ΣΤΑΤ, την κατάργηση του αρθ. 32 του ν.4903 που ψήφισε η ΝΔ και προβλέπει αναδρομική επιστροφή ποσών (από το 2016) από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, την επιστροφή των παράτυπα παρακρατηθέντων προστίμων για τα rapid test, την κατάργηση της υπερωρίας των οδηγών, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αντικατάσταση των καθισμάτων των οδηγών που δεν έχουν ανάρτηση και την κατάργηση των «κόντρα» βαρδιών στα αμαξοστάσια και πρόταση απόφασης για προειδοποιητική Στάση Εργασίας για την Μ. Πέμπτη με συγκέντρωση μπροστά στο ΥΜΑΘ.
Οι 350 περίπου συνάδελφοι που πήραν μέρος στη Γ.Σ. είδαν ότι το προεδρείο έγραψε για ακόμα μια φορά στα παλιά του τα παπούτσια το καταστατικό και τις διαδικασίες αποφάσεων που αυτό προβλέπει (παραβάν, ψηφοδέλτια, φάκελο-μυστική ψηφοφορία).
Ακόμα και η κάλπη που υπήρχε στήθηκε από τη ΔΑΣ που ήταν και η μόνη παράταξη που είχε πρόταση που τέθηκε για ψήφιση προς τους συναδέλφους 58 εκ των οποίων τη στήριξαν.
Ας το καταλάβουν οι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ότι η καθεστωτική νοοτροπία προηγούμενων ετών δεν θα περνάει πια στις Γ. Συνελεύσεις.
Οι ψευτιές και η λάσπη που προσπάθησαν να εκτοξεύσουν τα στελέχη της αλλά και αυτοί του ΔΡΟΜΕΑΣ μη έχοντας τι άλλο να πουν στους συναδέλφους απαντήθηκαν σε πραγματικό χρόνο και με την ένταση της στιγμής αναγκάζοντας τους συκοφάντες να τα μαζέψουν και να είναι πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους.
ΟΛΕΣ οι παρατάξεις (ΕΝΟΤΗΤΑ, ΔΡΟΜΕΑΣ, ΟΔΕΟ, ΔΑΚΕ) αρνήθηκαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενώ η ΔΑΣ πρότεινε τη συνέχιση τους. Ας βγάλουν συμπεράσματα οι συνάδελφοι.
Στη Γ.Σ. φάνηκε ότι ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ γίνει έλεγχος των Ταμείων (Αρωγής και Συνταξιοδοτικός Λογ.) από ορκωτούς λογιστές ! Συνάδελφοι αυτό μας οδηγεί σε συγκάλυψη!
Αυτοί που εφαρμόζουν το νόμο Χατζηδάκη για την κατάργηση των απεργιακών αγώνων και παίζουν το παιχνίδι της διοίκησης του ΟΑΣΘ, του Υπουργείου και της κυβέρνησης δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Θα συνεχίσουμε με νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.
Μην απογοητεύεστε, μην αποστασιοποιείστε και μη μένετε αιχμάλωτοι μιας διοίκησης που εκπροσωπεί ότι πιο σάπιο συνδικαλιστικά υπάρχει στο χώρο μας.
Και προοπτική υπάρχει αλλά και ελπίδα και αυτή είναι η πάλη για σύγχρονα δικαιώματα.

Συσπειρωθείτε με τις δράσεις της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Πάρτε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 1 Μάη στις 11:00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός