Το ξεπούλημα συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι να βάλουν φρένο στην κατρακύλα



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    11-8-2022

Συνάδελφοι-σσες, δυο παρατάξεις μειοψηφίας η «ΕΝΟΤΗΤΑ» και ο «ΔΡΟΜΕΑΣ» έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γ. Συνελεύσεων και τη βούληση των εργαζομένων για συνέχιση του αγώνα και ξεπούλησαν για ακόμα μια φορά τους συναδέλφους.
Εφαρμόζουν τις εντολές κυβέρνησης και Υπουργείου αλλά και άλλων κομματικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΕΚΘ που θέλουν «ησυχία» στη ΔΕΘ !

Θα επιτρέψουμε το θάψιμο των κινητοποιήσεων για να έρθει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ να κάνουν «παρέλαση» ;; Αυτοί που μεθοδεύουν όλα αυτά είναι οι «ακομμάτιστοι» ;;

Φάνηκε και από την αποπομπή του προέδρου του ΟΑΣΘ ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων όχι μόνο έχουν αποτέλεσμα αλλά μπορούν να γίνουν καταλύτης θετικών εξελίξεων για εμάς με υπογραφή ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ !

Οι απολογητές της πλειοψηφίας για να κοροϊδέψουν πέφτουν σε αντιφάσεις κι ενώ γράφουν στην ανακοίνωση τους στις 8-8-2022 ότι η αλλαγή ενός προσώπου ακόμα και προέδρου δεν θα φέρει με μαγικό τρόπο τη λύση των προβλημάτων μας παρακάτω αναφέρουν ότι η αναστολή της Στάσης Εργασίας έγινε λόγω των έμπρακτων ενεργειών από το Υπουργείο με το θετικό βήμα της αντικατάστασης του προέδρου! Έψαχναν να βρουν μια δικαιολογία για να αναστείλουν την Στάση.

Η πολιτική της «απελευθέρωσης των μεταφορών», της ιδιωτικοποίησης, των μειώσεων μισθών και δικαιωμάτων είναι πολιτική των κομμάτων εξουσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι κάποιου προέδρου. Βέβαια οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας για την πολιτική της Ε.Ε. στις μεταφορές ποτέ δεν βγάλανε «κιχ» γιατί την υπηρετούν !! Αυτός είναι ο λόγος που υπέγραψαν στο παρελθόν ΣΣΕ με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων και αυτό προσπαθούν να κάνουν και τώρα με τη νέα ΣΣΕ μετά τις «διαβουλεύσεις» (βλ. εντολές) με το Υπουργείο.

Γράφουν στην ίδια ανακοίνωση οι παπατζήδες της πλειοψηφίας ότι ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι σε κάθε εργασιακό χώρο υπάρχουν δυνάμεις με αγκυλώσεις που επιθυμούν έκρυθμες καταστάσεις….

Αλήθεια βρε λεβέντες της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» είναι αγκύλωση η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, για επιστροφή στο κύκλωμα εργασίας των 119 ρεπό, για ρήτρα ισόποσης επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση νέων μειώσεων από την πλευρά του ΟΑΣΘ, για κατάργηση της υπερωρίας, για επαναχορήγηση του γάλακτος, για την επιστροφή όλων των χρωστούμενων χρημάτων (6,8 εκ. ευρώ) από τον ΟΑΣΘ στους εργαζόμενους ;;

Και επειδή το αντίθετο της αγκύλωσης είναι η ευκαμψία τους απαντάμε ότι με την «ευκαμψία» τους στις κάθε φορά «επιθυμίες» της εργοδοσίας μας έφεραν μέχρι εδώ και φιλοδοξούν να μας πάνε και παρακάτω αν εμείς οι εργαζόμενοι τους το επιτρέψουμε ψηφίζοντας -όχι τη δική τους- αλλά την πρόταση του Υπουργείου για ΣΣΕ.

Οι ίδιοι δεν έχουν δικό τους σχέδιο, περιμένουν να τους δοθεί αυτό της κυβέρνησης και του Υπουργείου για να έχουν κάτι να πουν στην επερχόμενη Γ. Συνέλευση.

Το σχέδιο του Υπουργείου είναι : Nα ξεχάσουμε την αναδρομικότητα για το 2020, το 2021, την παγίωση των απωλειών χιλιάδων ευρώ, την μείωση των δικαιωμάτων μας σε μη μισθολογικές παροχές, την απώλεια των ρεπό, την απώλεια των χρωστούμενων χρημάτων παρελθόντων ετών (6,8 εκ. ευρώ) από τον ΟΑΣΘ προς τους εργαζόμενους κλπ. Μας δείχνουν ότι μας αντιμετωπίζουν ως «λιμοτάγαρα» αφού με δωροεπιταγές και τροφεία προσμένουν να πέσει στην κάλπη το «ΝΑΙ». Ας τους απαντήσουν οι συνάδελφοι ανάλογα γιατί τον περασμένο Γενάρη «πήραν το μάθημα τους» με την «συμφωνημένη» ΣΣΕ και ακόμα περιμένουν τις δωροεπιταγές για τα ρεπό που δούλεψαν το 2021 και τις 5 μέρες επιπλέον άδεια !

Συνάδελφοι, να απορρίψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της για ΣΣΕ με μυώσεις και με τη συσπείρωση σε αγωνιστική ρότα να διεκδικήσουμε ΣΣΕ με ΑΥΞΗΣΕΙΣ !!

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε η συνέχιση και η ένταση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενόψει ΔΕΘ είναι μονόδρομος !!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός