ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUND ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.



27 Νοέμβρη 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ. ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUND ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της ΟΣΥ και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν το αίσθημα και την αξιοπρέπεια μας. Τη στιγμή που το κύμα ανατιμήσεων και τη ακρίβειας σαρώνει το εισόδημα μας, την ώρα που τα κοράκια ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων για λίγα ψωροευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να διαλύει το σύστημα υγείας (ΕΣΥ) με το νέο ν/σχέδιο που κατεβάζει αυτή την εβδομάδα, την ίδια ώρα δεν δίνουν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και συνεχίζουν να κλέβουν τα δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας.

Ηθικό είναι να μπορούμε να ζούμε εμείς με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας, που μεγαλώνουν, που σπουδάζουν, που έχουν όνειρα για ένα καλύτερο αύριο, που δυστυχώς μας στερεί τώρα η κυβέρνηση και η ΟΣΥ.
Εμείς που κινούμε όλα αυτά τα οχήματα για να μπορεί ο κόσμος να μετακινείται σε όλη την Αττική, εμείς που κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μπορούμε να κρατάμε αυτά τα οχήματα ασφαλή.

Απέναντι στην ηθική των αφεντικών και της κυβέρνησης , βάζουμε τη δική μας ηθική. Την ηθική της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της διεκδίκησης.

Γυρνάμε πίσω ως απαράδεκτο και προκλητικό το ερωτηματολόγιο που στέλνει αυτές τις ημέρες το Υπερταμείο και η ΟΣΥ για ζητήματα επιχειρηματικής ηθικής και συμμόρφωσης μας με τους κανόνες του Υπερταμείου, μέρες Χριστουγέννων που στερούμαστε εμείς το δικαίωμα να πάρουμε δώρα στα παιδιά μας.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για ηθική αυτοί που :
● Μείωσαν τους μισθούς μας, κατάργησαν τον 13ο και 14ο μισθό;
● Αυτοί που ιδιωτικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων;
● Αυτοί που συνεχίζουν προκλητικά να μην αναγνωρίζουν την προϋπηρεσία των συναδέλφων;
● Αυτοί που συνεχίζουν να εκθέτουν σε κινδύνους την υγεία και την ασφάλεια μας; Με αμάξια χωρίς ανταλλακτικά, φθαρμένα λάστιχα, χωρίς χώρους ξεκούρασης για τους συναδέλφους που όλοι μέρα είμαστε στο δρόμο και που είναι στο κακό τους το χάλι;

Ας απαντήσει η κυβέρνηση και η ΟΣΥ στο δικό μας ερωτηματολόγιο:
● Γιατί αντί για αυξήσεις στους μισθούς να δίνονται κουπόνια; Σίγουρα δεν πληρώνονται με κουπόνια τα στελέχη του Υπερταμείου και της ΟΣΥ αλλά με παχυλούς μισθούς από τις δικές μας τσέπες.
● Γιατί να γονατίζουν οι οικογένειές μας από την ακρίβεια και να μας κοροϊδεύουν με τα καλάθια της νοικοκυράς;
● Γιατί να ξεπαγιάζουμε στα σπίτια μας, τα παιδιά μας στα σχολεία τον 21ο αιώνα;
● Γιατί να κινδυνεύουμε να μείνουμε στο σκοτάδι από τους λογαριασμούς του ρεύματος;
● Γιατί να αρπάζουν τα κοράκια τα σπίτια μας;
● Γιατί να τρέμουμε μην αρρωστήσουν τα παιδιά μας και χρειαστούν γιατρό;
● Γιατί με το νέο νόμο διαλύουν το σύστημα υγείας και αφήνουν χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία; Γιατί να πρέπει όσοι κινδυνεύουμε να πάμε στους ιδιωτικούς ομίλους υγείας – σύγχρονους καρχαρίες;

Είστε βαθιά γελασμένοι κύριοι! Εμείς δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Δεν θα αποδεχτούμε την επίθεση που ζούμε τόσα χρόνια, να μας παρουσιάζεται ως «ηθική».
Ζητάνε τάχα τη γνώμη μας, εκείνοι που όταν σηκώνουμε κεφάλι και διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για τις οικογένειες μας , μας στέλνουν απευθείας σε δίκες, μας εκβιάζουν τα κυβερνητικά στελέχη και έχουν το θράσος να ρωτάνε αν «υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων».

Το δίκιο μας το λέμε ταξική πάλη, αυτή είναι η δική μας ηθική και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να οργανώσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή στο μπόι που της αξίζει.

Γιατί η δική τους ηθική, είναι όλη αυτή η ανηθικότητα και η σαπίλα ενός συστήματος που παραπαίει, και το ζούμε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Γι’ αυτό τα παιδιά μας είναι έρμαια κάθε λογής απατεώνων και διεστραμμένων, ΜΚΟ και διαφόρων «φιλάνθρωπων». Είναι αυτές οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν και επισκέπτονταν οι πρωθυπουργοί και παραυπουργοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ
Είναι ηθική των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών.

Ο δικός μας δρόμος διασταυρώνεται με τον δρόμο περπάτησαν

….χιλιάδες απεργοί, στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα,
….που βρέθηκαν χιλιάδες αγωνιστές και αποτρέψαν τα κοράκια και τη κυβέρνηση να πάρουν το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου.
….Ο δικός μας δρόμος είναι της αξιοπρέπειας και του αγώνα

Συνάδελφοι,
Κλιμακώνουμε τη πάλη μας με νέους αγώνες… οργανώνουμε τους δικούς μας αγώνες κόντρα στα συμφέροντα της ΟΣΥ και της Κυβέρνησης.
Να φτιάξουμε το δικό μας «θερμό» χειμώνα» με ηθικούς κανόνες που να εξυπηρετούν το συμφέρον των παιδιών μας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός