ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ



2 Μάρτη 2023

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN ΣΤΙΣ 18.00

Tα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Ευχες για ταχεια ανάρρωση στους τραυματίες.

Δεν φταίει η κακιά ώρα…

Το τραγικό δυστύχημα που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, νέα παιδιά, δεν ηταν ούτε η κακιά η ώρα , ούτε η κακιά στιγμή.
Είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, της λογικής κόστους οφέλους που οι ανθρώπινες ζωές κοστίζουν στην κερδοφορία των ομίλων.

Κανενας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε…

Κανενας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο του δυστυχήματος.
Χαρακτηριστικά σημείωνε η παράταξη της ΔΕΣΚΣ (ΠΑΜΕ) στις 7 Φλεβαρη του 23, δηλαδή μόλις πριν 20 μερες πριν το τραγικό συμβάν.
«Τέρμα πια στην κοροϊδία, δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χυνουν κροκοδειλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».
Τους εργαζόμενους και τα σωματεία που διαμαρτυρονται αλλά τα ΜΜΕ, δεν έχουν χρόνο για τους αγώνες και τις αγωνίες τους γιατί δεν πουλάνε, γιατί θιγουν επιχειρηματικά συμφέροντα και κέρδη.

Τα αίτια είναι οι εγκληματικές πολιτικές τους

Τα αίτια δεν θα κρυφτούν, όσο κι αν με την συνήθη τακτική τους, μεταφέρουν τις ευθύνες τους. Δεν πρόκειται να κρυφτούν πίσω από την παραίτηση του υπουργού μεταφορών.
Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα γιατί με τη σειρά όλες οι κυβερνήσεις, προχωρησαν στο σπάσιμο και την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, την παράδοση του στο ιταλικό μονοπώλιο στα πλαίσια της απελευθέρωσης των μεταφορών,οπως κανουν και με τις αστικές συγκοινωνίες,
που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα συνεχή περιστατικά λεωφορείων που πιάνουν φωτιά.
Η ίδια πολιτική είναι, που ανοίγει το δρόμο για ενοικιαζόμενους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς στην ΟΣΥ οδηγούς, στον ΟΣΕ σταθμαρχες εξαμηνιτες με μπλοκάκι.
Φυσικά γνώριζαν και γνωρίζουν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Ολοι σήμερα στις 18.00 στην συγκέντρωση στα γραφεία της Hellenic train στην Συγγρού.

Να μην συγκαλυφθει, να μην ξεχαστεί.
Οι ζωες μας πάνω από τα κέρδη τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός