Για το θανατηφόρο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ1-11-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το θανατηφόρο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Ως παράταξη των εργαζομένων ΔΑΣ ΟΑΣΘ εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους της θανούσας από τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ του οποίου ο οδηγός έπαθε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έμφραγμα ή εγκεφαλικό εν ώρα εργασίας. Ευχόμαστε επίσης καλή ανάρρωση στους οδηγούς των ΙΧ που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα.

Το θανατηφόρο τροχαίο αποτελεί παράλληλα εργατικό ατύχημα. Τέτοια περιστατικά με οδηγούς συναδέλφους έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στα οποία μόνο από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Πλέον θρηνούμε και νεκρούς συμπολίτες μας!

Ως ΔΑΣ, έχουμε επανειλημμένα αναδείξει με Δελτία Τύπου και άλλες φορές την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός και την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι πολλαπλώς.

Δε πέρασαν ούτε 20ημέρες που αναδείξαμε με Δελτίο Τύπου το τόσο σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για οδηγούς, επιβάτες και περαστικούς που εγκυμονεί η απόφαση κυβέρνησης-ΟΑΣΘ-και της πλειοψηφίας του σωματείου για 6ημερη εργασία οδηγών κόβοντας τα ρεπό, δηλ. την ξεκούραση των εργαζομένων.

Εκεί παράλληλα ζητούσαμε συγκεκριμένα πράγματα τα οποία τα διεκδικούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, σωματεία της πόλης και άλλοι φορείς εδώ και καιρό:
• 7ωρο, 5ημερο, 35ωρο με ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας
• Προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών με συμβάσεις αορίστου χρόνου και όχι συμβασιούχους με 8μηνα.
• Ανταλλακτικά και αναλώσιμα σε επάρκεια για την συντήρηση των λεωφορείων και την επισκευή των βλαβών
• Σύγχρονα οχήματα κατάλληλα για τις κλιματολογικές και μορφολογικές συνθήκες της Θεσσαλονίκης.

Βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα διασφάλιζαν το συγκοινωνιακό έργο!
Τι από αυτά έγινε;;;

Είναι έκθετη και η πλειοψηφία του σωματείου των εργαζομένων ΟΑΣΘ που αποδέχτηκε εν μια νυχτί μέσω Δ.Σ. την πρόταση του υπουργείου για 6ημερη εργασία ενώ την ίδια ώρα έχουν μαζευτεί πάνω από 300 υπογραφές συναδέλφων που αιτούνται Γενική Συνέλευση για να παρθεί απόφαση από τους ίδιους τους εργαζόμενους για το τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας και ασφάλειας. Άμεσα η πλειοψηφία του Δ.Σ. να προκηρύξει την ΓΣ όπως οφείλει!!

Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και εργαζόμενοι συνάδελφοι,

Δε μένει τίποτα άλλο να γίνει πλέον. Έγινε και ο ΟΑΣΘ μια «κοιλάδα Τεμπών» που θρηνεί θύματα στο βωμό του κέρδους.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3/11 στις 10:00π.μ. μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου 90).

Δε θα αφήσουμε στην τύχη τις ζωές μας!
Το «πάμε και όπου βγει» τελείωσε!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός