Ανακοίνωση προς όλους τους εργαζόμενους.



12-12-2023

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι την εβδομάδα που πέρασε μας γνωστοποιήθηκε πως είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για πρόσληψη διοικητικού προσωπικού μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ που αφορά 7μηνο για άνεργους, νέους 18-29 ετών.

Πρόκειται για επιδοτούμενα προγράμματα δια βίου μάθησης όπως τα αναφέρουν, για την απόκτηση εμπειρίας. Ταυτόχρονα έχουν ήδη προσληφθεί τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (δεν γνωρίζουμε αν είναι επιδοτούμενο και για πόσο διάστημα) ηλικίας 55 και άνω.

Πρόκειται για εξέλιξη που αφενός ανοίγει πόρτα για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην ΟΣΥ, αφετέρου αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της.

Εδώ και τώρα χρειάζεται να αγωνιστούμε όλοι μαζί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις ειδικότητες και όχι σύμπλευση με την εταιρεία και την κυβέρνηση στο όνομα της κάλυψης των τεράστιων κενών που υπάρχουν σε προσωπικό.

Η κυβέρνηση και η εταιρεία με την «λύση» που προωθούν δίνουν για τα μάτια του κόσμου μια προσωρινή «λύση» από την μια και από την άλλη ανακυκλώνουν την ανεργία έχοντας ομήρους άνεργους- εργαζόμενους με 7μηνα κακοπληρωμένα προγράμματα.

Καλούμε να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων να συζητήσουμε τρόπους για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε κάθε νέο συνάδελφο να έρθει σε επαφή με τα σωματεία.

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες, την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός