ΚΑΡΕΚΛΕΣ- ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ 



24 Γενάρη 2024

ΚΑΡΕΚΛΕΣ- ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ 

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα που ζει κάθε ένας από εμάς, και ενώ δεν ιδρώνει το αυτί της διοίκησης της ΟΣΥ για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, η ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ που διοικεί το σωματείο μας, διεκδίκησε και πέτυχε για τα δικά της παιδιά ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της μεσούλας τους. Γιατί μπορεί προεκλογικά να έκλινε σε όλους τους τόνους, ότι ο οδηγός είναι πρώτα απ’ όλους, αλλά απ’ ότι φαίνεται οι ΔΑΚΙΤΕΣ είναι ακόμα πιο πρώτοι.

Συνάδελφοι-ισσες
Στο τέλος της βάρδιας, κατεβαίνουμε από το τιμόνι αφήνοντας την <<μέση>> μας στο κάθισμα. Σ ένα κάθισμα που όχι μόνο δεν πληρεί τίποτα από τις σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά μιλάμε για καθίσματα που στην πλειοψηφία τους είναι του περασμένου αιώνα, με αμέτρητες ώρες χρήσης και με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση τους.

Σήμερα που ο ένας μετά τον άλλον σακατευόμαστε από τα άθλια καθίσματα, που έχουν γεμίσει τα αμαξοστάσια από κατεβασμένους οδηγούς λόγω ασθενείας, ο Αντιπρόεδρος του σωματείου έχει το προνόμιο και το θράσος να δουλεύει αποκλειστικά και σχεδόν δύο μήνες τώρα το 6060 τρόλεϊ , ένα από τα δύο οχήματα που έχουν νέου τύπου κάθισμα!
Μετά τις καρέκλες και τις πολυθρόνες του σωματείου, πλέον μοιράζουν και καθίσματα τρόλεϋ!!!

Όλα τα έχει η κατρακύλα τους, εκτός από πάτο.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ τρεις μήνες αφότου ανέλαβε με απόλυτη πλειοψηφία την διοίκηση του Σωματείου, επιβεβαιώνει και με αυτή την πράξη, την αντίληψη που έχει για τον συνδικαλισμό. Επιβεβαιώνει τον εργοδοτικό της ρόλο και οδηγεί σε παράλυση το σωματείο, επιβεβαιώνει ότι η μόνη τους έννοια είναι το βόλεμα και το ρουσφέτι για να στοιχίσουν τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της ΟΣΥ.
Όπως είχαμε επισημάνει μετά τις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας, ο συσχετισμός που διαμορφώθηκε είναι αρνητικός για τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις μας.
Η ΔΑΚΕ δεν μας συστήθηκε τώρα, είναι η παράταξη που έβαλε πλάτη τα περασμένα χρόνια στις κυβερνητικές επιλογές για να φτάσουμε στο σήμερα. Άλλωστε για αυτό τέτοιες μέρες το 2019 δέχονταν τις ευχαριστίες του πρώην διευθύνοντα της ΟΣΥ κ. Οικονόμου για την πολύτιμη προσφορά της στο κόψιμο των μισθών και στην στήριξη των αντεργατικών νομοσχεδίων, που σήμερα μας έχουν φέρει εδώ.
Αποτέλεσμα αυτής της συνδικαλιστικής κατρακύλας και του εκφυλισμού είναι και τα φαινόμενα της σαπίλας και της έπαρσης που αναδύονται από την συμπεριφορά συνδικαλιστών της, δείχνει πώς αντιμετωπίζουν τον συνάδελφο και πως υπηρετούν το σύνολο των εργαζομένων. Είναι αναπόσπαστο τμήμα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και από κοινού υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές και επιλογές.
Η μόνη ιδέα στην οποία πιστεύουν στην παράταξη της ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ εκτός από τις ιδέες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι και η μεγάλη “ιδέα” που έχουν για τον εαυτό τους…

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην δείχνει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και διακρίσεις στην μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην πιάνουν βάρδια σε όχημα που δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και κατάσταση. Η εταιρεία άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να επισκευαστούν – αντικατασταθούν όλα τα παλιά καθίσματα. Ανανέωση του στόλου με καινούργια σύγχρονα οχήματα. Το σωματείο να ορίσει γενική συνέλευση για να καθορίσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων μας μπροστά στην υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός