ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ



2-5-2024

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Χαιρετίζουμε όσους και όσες συμμετείχαν στην απεργία της Πρωτομαγιάς, κόντρα στους εκφοβισμούς της εργοδοσίας και την υπονόμευσή της από εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες μέσα στα σωματεία του χώρου.

Παράλληλα δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε τη στάση του προεδρείου του ΣΗΕΚ, όπου πάρθηκε απόφαση για στάση εργασίας χωρίς συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι για την 1η ΜΑΗ θα γίνει στάση εργασίας, γεγονός που αποτελεί, εκτός από φίμωση των μελών του Δ.Σ. και επικίνδυνη αντιδημοκρατική εξέλιξη σε ότι αφορά τη λειτουργία του Σωματείου μας.

Τέτοιες μέθοδοι δεν πρόκειται να
γίνουν αποδεκτές ούτε τώρα ούτε στο μέλλον από τη Δ.Α.Σ. – ΣΤΑ.ΣΥ.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του πως εννοούν κάποιοι τη λειτουργία των σωματείων, επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού τόσο προς τα μέλη τους, όσο και στη δημοκρατική λειτουργία αυτών. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα κριτήριο για όλους τους εργαζόμενους για το τι είδους σωματεία θέλουμε, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης μέσα σε αυτά.

Τώρα φαίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρα ότι για να πάψει ένα σωματείο να
αποτελεί μηχανισμό της εργοδοσίας και να μετατραπεί σε όπλο στα χέρια των
εργαζομένων, κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση της Δ.Α.Σ. , έτσι ώστε να έχει τη πλειοψηφία σε αυτό.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός