24ωρη Απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘΘεσσαλονίκη 9-7-2024

Πάει πολύ η διοίκηση του ΟΑΣΘ και το Υπουργείο να χαρακτηρίζουν την απεργία των εργαζομένων «αντικοινωνική» !

Αντικοινωνική είναι η πολιτική τους στη συγκοινωνία που μετά από 5 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, η ΝΔ δεν έχει καλύψει έστω κι αυτόν τον μικρό αριθμό των επιπλέον 70 λεωφορείων για να εκτελούνται στοιχειωδώς τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σύμφωνα με τα ωράρια και τα προγράμματα των γραμμών για να ανασάνει λίγο ο κόσμος που περιμένει στο λιοπύρι το καλοκαίρια και στο κρύο το χειμώνα.

Αντικοινωνική είναι η πολιτική τους που ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ σε ενοικιαζόμενα μεταχειρισμένα λεωφορεία τα οποία μένουν από βλάβες καθημερινά, που δεν έχουν σωστό κλιματισμό το καλοκαίρι και σε κάποιες περιπτώσεις παίρνουν και φωτιά και που με αυτά τα χρήματα που πληρώνει ο λαός θα μπορούσε να μετακινείται με καινούργια οχήματα.

Αντικοινωνική είναι η πολιτική τους που προσπαθούν να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ και να πετάξουν έξω τους εργαζόμενους, που έκλεισαν την ΕΛΒΟ που θα μπορούσαν αποδεδειγμένα μαζί με άλλες επιχειρήσεις να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη παραγωγής κάθε είδους εγχώριων οχημάτων για να καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας και του λαού ώστε να μη αγοράζονται από το εξωτερικό λεωφορεία με κόστος 400.000 ευρώ το ένα (χωρίς ΦΠΑ) όπως τα ηλεκτρικά που διαφημίζουν.

Αντικοινωνική είναι η πολιτική τους που επί μήνες και χρόνια έκλεβαν κάθε μήνα δεκάδες ή και εκατοντάδες ευρώ από τις προσωπικές διαφορές του κάθε εργαζόμενου και ενώ το Μάρτιο του 2024 το αναγνώρισαν αρνούνται να επιστρέψουν τα κλεμμένα των προηγούμενων χρόνων!

Αντικοινωνική είναι η πολιτική τους που επί μήνες κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ σε υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις» για τη Συλλογική τους Σύμβαση και αντί να την υπογράψουν έστω και καθυστερημένα (καθώς έχουμε μπει στον Ιούλιο και έχει περάσει ο μισός χρόνος) παραμονές της επίσκεψης του Υπουργού στο Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι μαθαίνουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών «κόβει» 500.000 ευρώ.

Αντικοινωνική είναι η πολιτική τους να ταΐζουν με πακτωλό χρημάτων τους ιδιώτες παρόχους συγκοινωνιακού έργου από τα 24 εκ. ευρώ το χρόνο για το 2024 στα 64 εκ. από το 2025 και μετά δηλ. να το τριπλασιάζουν !

Αντικοινωνική είναι η πολιτική τους που έχουν προσλάβει οδηγούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για 8 μήνες με 850 ευρώ χωρίς να αναγνωρίζουν την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτή τη κοροϊδία απαντάμε με απεργία !

Όχι σε «στημένες» προεκλογικές φιέστες που δεν προσφέρουν τίποτα στο λαό.
Διεκδικούμε αυξήσεις Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και αποκατάσταση αδικιών.
Προσλήψεις οδηγών και κάλυψη των γραμμών με το σύνολο των λεωφορείων.
Κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης στη συγκοινωνία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τετάρτη 10-7-2024 στις 8:30 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αμαξοστάσιο Σταυρούπολης

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός