ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΠΈΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜ



9-10-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών, αποφάσισε να «κόψει» την επέκταση της γραμμής του Τραμ στο Ελληνικό. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση βάζει σε δεύτερη μοίρα την ανάγκη μετακίνησης των εργαζομένων και κατ’ εντολή των μονοπωλίων που λυμαίνονται το Ελληνικό, ακυρώνει την επέκταση της γραμμής του ΤΡΑΜ που είχε ήδη αποφασιστεί με σχετικό ΦΕΚ.

Είναι προφανές ότι δεν θέλουν μέσα στα πόδια των λεφτάδων και των τουριστών με υψηλό εισόδημα, στους οποίους απευθύνονται και για τους οποίους προορίζεται η περιοχή, να τους χαλάει τη χλιδάτη διαμονή ένα μέσο προορισμένο να καλύπτει λαϊκές ανάγκες.

Αποδεικνύεται πως η πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Άλλωστε αποτελεί επιλογή στην ίδια κατεύθυνση με το νόμο 5134/24 που έφερε η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρό και επεκτείνει την εμπορευματοποίηση και την παράδοση των αστικών συγκοινωνιών σε ακόμα περισσότερα ιδιωτικά συμφέροντα.

Για αυτό και απαιτείται άμεσα και συντονισμένα τα 2 σωματεία του ΤΡΑΜ αλλά και γενικότερα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις απεργιακών και άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ώστε να δοθεί αποφασιστική απάντηση και να ακυρωθεί ο αντιλαϊκός σχεδιασμός της κυβέρνησης και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.

Μέσα από συλλογικές διαδικασίες σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς φορείς των περιοχών (εργατικά σωματεία, συλλόγους γονέων, αθλητικούς – πολιτιστικούς συλλόγους, συνταξιουχικές οργανώσεις κ.α.) που πλήττονται από αυτήν την απόφαση, να συντονίσουμε τη δράση μας και να προχωρήσουμε με κοινό βηματισμό για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών που εξυπηρετούν οι αστικές συγκοινωνίες κόντρα στα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός