ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΊΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.



21-10-2023

Η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ χαιρετίζει τους συναδέλφους που προσήλθαν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Απευθύνουμε ιδιαίτερο θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε εκείνους τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ με υποψήφιο τον Χριστόφορο Κουκόπουλο. Σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες δώσαμε έναν καθαρό, τίμιο και ανιδιοτελή αγώνα, κόντρα σε μηχανορραφίες, μαγειρέματα και παραγοντισμούς. Παρόλες τις υπονομευτικές προσπάθειες, αφού μας απαγορεύτηκε να έχουμε το λογότυπο της παράταξης στο ψηφοδέλτιο όπως δικαιούμαστε, η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ στάθηκε όρθια και με αξιοπρέπεια.

Το αποτέλεσμα σε αυτές τις αρχαιρεσίες έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τη ΔΑΣ στο Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Έγινε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι τα μέλη της ΔΑΣ, ανεξαρτήτως σωματείου, σαν μια γροθιά υπερασπίστηκαν τη διακριτή, ταξική, αγωνιστική παρουσία της παράταξής μας. Αλλά το κυριότερο έγινε ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους – μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ότι υπάρχει και έχουν τη δική τους παράταξη, έχουν αποκούμπι για να απευθυνθούν για κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς, έχουν τη ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ για να εκφράσει τις αγωνίες τους και να διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Δεσμευόμαστε ότι ακόμα κι αν δεν έχουμε έδρα στο Δ.Σ. θα είμαστε τα αυτιά, τα μάτια και η φωνή ΟΛΩΝ των εργαζομένων. Με την κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης σε μισθούς και δικαιώματα, με την ακρίβεια να εξαϋλώνει τους καθηλωμένους μισθούς μας, με τη συνεχώς αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας σε 2 πολέμους, γεγονός που βάζει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, η ανασυγκροτημένη ΔΑΣ μπαίνει μπροστά στους αγώνες του επόμενου διαστήματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που αγωνιούν για όλα αυτά, που θέλουν με αξιοπρέπεια να ζουν τις οικογένειές τους με μισθό που να φτάνει για όλο το μήνα, σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και με μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, που θέλουν να αγωνιστούν για ένα σωματείο όπλο στα χέρια των εργαζομένων και όχι συνεργάτη και συνδιαχειριστή της διοίκησης της εταιρείας, να συμπορευτούν με τη ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ.

ΔΥΝΑΤΗ ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ σημαίνει ΙΣΧΥΡΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, με
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ τους ίδιους τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 20 Νοέμβρη. Καμιά αναμονή – Καμιά υποταγή, να μην αφήσουμε μέρα να πάει χαμένη.

Να ακουστεί δυνατά στη διοίκηση και στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ δεν συμβιβάζονται, δεν σκύβουν το κεφάλι, βάζουν μπροστά τις ανάγκες τους.
Καλούμε τα σωματεία του χώρου να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός