ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΜΕ Α/Σ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, σσες, την 1η Απρίλη επεκτείνετε το μετρό ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ) στα οχήματα της γραμμής 224 Καισαριανή- Πολύγωνο.
Ένα μετρό αντιλαϊκό, που ξεκίνησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με την ανοχή της πλειοψηφίας του Συνδικάτου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ κ το επεκτείνει σήμερα η ‘αριστερή’ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της επέκτασης του μέτρου καθώς κ την πλήρη κατάργηση του σε όλες της γραμμές που εφαρμόζεται.
Καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν δυναμικά, να μη περάσουν τα σχεδία για αποκλεισμό ανέργων, φοιτητών, μαθητών από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καλούμε τους επιβάτες να μην ανεχτούν τη νέα κατάσταση που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία κ επιβάτες έχουν κοινό συμφέρων για φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία.
Λέμε όχι στο κυνήγι της φτωχολογιάς που κάνει χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Συνάδελφοι, τους μισθούς μας έτσι και αλλιώς τους μειώνουν με πολιτική απόφαση.
Η σύνδεση της τιμής του εισιτηρίου με την μισθοδοσία μας είναι παραμύθι.
Η τιμή του εισιτηρίου θα αυξάνετε ιδιαίτερα με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτήριου κ οι μισθοί μας θα μειώνονται αντιστρόφως ανάλογα.
Σπάμε το παραμύθι της ανάγκης εσόδων από το εισιτήριο κ της διαφημίσεις.
Στόχος των κυβερνήσεων είναι η πλήρη κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης. Τα λειτουργικά έξοδα, δηλαδή καύσιμα, συντήρηση, μισθοί, θα πρέπει να βγαίνουν από το εισιτήριο, πράγμα αδύνατο. Δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο.
Το επόμενο διάστημα λοιπόν έρχονται νέες μειώσεις μισθών κ δικαιωμάτων. Είναι επιλεγμένος μονόδρομος για αυτούς. Δικός μας μονόδρομος είναι ο δρόμος του αγώνα για φθηνό εισιτήριο, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, για επαναφορά μισθών κ δικαιωμάτων στα επίπεδα του Δεκέμβρη του 2009.
Αυτό το δρόμο πορεύονται η επιτροπή του αμαξοστάσιου κ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ Α/Σ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός