ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1«Τι θα γίνει;» Ρωτάνε οι συνάδελφοι αλλά και όλη η κοινωνία.
Σαν τι θες να γίνει συνάδελφε; Η θηλιά θα σφίγγει όλο και περισσότερο γιατί εσύ το αφήνεις να γίνει.
Σαν τι θες να γίνει συνάδελφε; Θα σου πάρουν το σπίτι, θα σε ρημάξουν στους φόρους και στα τέλη, θα σου κόψουν συντάξεις και εφάπαξ, θα πληρώνεις όλο και περισσότερο για κοινωνικές παροχές όπως υγεία, φάρμακα, παιδεία κτλ. Και στο τέλος θα σε αφήσουν και άνεργο. Ήδη οι απολύσεις «σφυρίζουν» πάνω από τα κεφάλια μας μέχρι που θα πέσουν πάνω μας σε λίγο καιρό.
Σαν τι θες να γίνει συνάδελφε; Απόγνωση, κατάθλιψη και 200,000 Έλληνες ήδη στην ξενιτιά μπάς και βρούν την «Γή της επαγγελίας».
Σαν τι θες να γίνει συνάδελφε; Εφιαλτικό παρόν, ζοφερό μέλλον, καμένα όνειρα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους. Την ίδια ώρα που οι πιο πλούσιοι ‘Ελληνες γίνονται ακόμα πιο πλουσιότεροι πατώντας πάνω στα δικά μας αποκαϊδια και συντρίμμια.
Η επόμενη διαπίστωση είναι «αφού κανείς δεν κάνει τίποτα» κρίνοντας εξ’ιδίων τα αλλότρια, γενικεύοντας και τσουβαλιάζοντας  συνειδητά ή ασυνείδητα τους πραγματικά μπροστάρηδες, πρωτοπόρους, αγωνιστές με τους άβουλους, απαθείς, απογοητευμένους «καναπεδάκηδες».
Γιατί δεν μπορεί την ώρα που το Π.Α.ΜΕ. έχει οργώσει τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων, διοργανώνοντας αμέτρητα συλλαλητήρια, αμέτρητες συγκεντρώσεις και πορείες, παίρνοντας μέρος μαζικά και δυναμικά σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, είτε με καύσωνα, είτε με βροχή και καταιγίδα (όπως αυτή της 6ης Νοέμβρη) τρώγοντας στο πρόσωπο αμέτρητα δακρυγόνα και δοκιμάζοντας πάνω στα μέλη του ωμή κατασταλτική βία εσύ να λες «κανείς δεν κάνει τίποτα».
Γιατί δεν μπορεί την ώρα που το Π.Α.ΜΕ.  είναι μπροστά στις πύλες όλων των χώρων δουλειάς υπερασπίζοντας συναδέλφους όπως στη «Χαλυβουργεία», στο «Jumbo», στο «Φωκά», στη «Fintexport», στη «ΛΑΡΚΟ», στα ξενοδοχεία και σε εκατοντάδες ακόμα εργασιακούς χώρους, εσύ να λές «κανείς δεν κάνει τίποτα».
Γιατί δεν μπορεί την ώρα που το Π.Α.ΜΕ. μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές που είναι σε κάθε γειτονιά και τις Επιτροπές Ανέργων, να παρεμβαίνει δυναμικά σε εφορίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, και όπου αλλού χρειάζεται, ανακουφίζοντας  φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας και ακυρώνοντας πλειστηριασμούς των σπιτιών τους, εσύ να λες «κανείς δεν κάνει τίποτα».
Τώρα λοιπόν ξέρεις ποιοι είναι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα και ποιοι είναι αυτοί που κάνουν πολλά.
Γι’ αυτό σε καλούμε ακόμα μία φορά να δείξεις εμπιστοσύνη στο Π.Α.ΜΕ., να συστρατευτείς  μαζί του γιατί μόνο όταν είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι, όχι μόνο θα βάλουμε τέρμα στην κατρακύλα της ζωής μας, αλλά θα χτίσουμε και την ζωή που αξίζει σε μας και τις οικογένειές μας, σε μας που δουλεύουμε και παράγουμε τον πλούτο σε αυτήν την χώρα. Μέσα σε μια πραγματική λαϊκή, εργατική εξουσία, μέσα στην δική μας εξουσία.
Κάν’το όσο ακόμα είναι κάπως νωρίς. Μην περιμένεις την απόλυτη εξαθλίωση για να αναγκαστείς να το κάνεις. Έλα λοιπόν να ενημερωθείς για τις εξελίξεις που αφορούν το κλάδο μας (μείωση προϋπολογισμού ’14 για την ΟΣΥ, γενικός κανονισμός προσωπικού που ανοίγει θέμα εργασιακών σχέσεων, μη υπογραφή Σ.Σ.Ε.) και πως μπορούμε να τις αντιπαλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11/13
ΩΡΑ 10:00
Στην καντίνα του Α/Σ

ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΑΜΕΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός