Ικαρία: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος 2015»



icarus-festival

Το Φεστιβάλ «Ίκαρος» γιορτάζει φέτος τη 10η συνεχόμενη διοργάνωσή του. Με την υποστήριξη του Δήμου Ικαρίας και με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών – δημιουργών που αγαπούν την Ικαρία, το πρόγραμμα του φεστιβάλ, περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο, κινηματογράφο (διαβάστε εδώ για τις ταινίες που θα προβληθούν), εκθέσεις και σεμινάρια, το «Ίκαρος» έρχεται να γεμίσει ήχο και θέαμα, μαγεία και γνώση το ικαριώτικο καλοκαίρι (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του φεστιβάλ

«Σε καιρούς βαθιάς ύφεσης και δυσκολιών για όλους τους κατοίκους του νησιού, το Φεστιβάλ αντιστέκεται και ανοίγει τα φτερά του για μια πτήση μεγάλων αξιώσεων και προσδοκιών.

Η μεγάλη τομή του εν λόγω φεστιβάλ έγκειται στο ότι φέρνει σε επαφή μουσικά ρεύματα από διάφορες γωνιές του κόσμου και σε ορισμένες περιπτώσεις τα παντρεύει με τα τοπικά μουσικά ιδιώματα, γεννώντας από αυτή την αλληλεπίδραση νέες ιδέες στους δημιουργούς.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Ικαρίας να δουν και να ακούσουν από κοντά τη δουλειά καλλιτεχνών που τα Μ.Μ.Ε αγνοούν ή περιφρονούν συστηματικά.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται -πρώτα και κύρια- η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και η οικονομική συμβολή των συναρμοδίων φορέων του Ελληνικού Κράτους, σε μια προσπάθεια που εξελίσσεται σε μια ακριτική γωνία τη χώρας μας, όπου καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναπτύξει στα πολιτιστικά δρώμενα το ίδιο το κράτος και καμία δεν έχει χρηματοδοτήσει.

Με την υποστήριξη του Δήμου Ικαρίας και με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών – δημιουργών που αγαπούν την Ικαρία, παρουσιάζουμε φέτος το πιο άρτιο πρόγραμμά μας από την έναρξη του Φεστιβάλ.

Με ένα πρόγραμμα που περιέχει μουσική, χορό, θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις και σεμινάρια, το Ίκαρος έρχεται να γεμίσει ήχο και θέαμα, μαγεία και γνώση το ικαριώτικο καλοκαίρι.

Ευχόμαστε το πανηγυρικό πρόγραμμα του 2015 να ικανοποιήσει και να μείνει αξέχαστο.

Οι τιμές εισιτηρίων παραστάσεων είναι 10€ και 7€ (ανέργων), το θέατρο 7€ και ο κινηματογράφος 5€».

Περαιτέρω πληροφορίες στο www.icarusfestival.com

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός