Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τον θάνατο του 40χρονου εργάτη



Logo PAME2Την τεράστια ευθύνη της εργοδοσίας της εταιρείας «Χρωματοδομή Α.Ε», αλλά και των έως τώρα κυβερνήσεων που από κοινού με κάθε λογής εργοδοσίες συμβάλλουν στη «θυσία» των μέτρων προστασίας στο βωμό του κέρδους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της για τον θάνατο του 40χρονου εργάτη η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης. Όπως σημειώνει, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να παλέψουν για συνθήκες εργασίας που θα εγγυώνται την ασφάλειά τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη στην επιχείρηση «ΧΡΩΜΟΔΟΜΗ Α.Ε»Διαπιστώνεται για ακόμη μια φορά και με τον πιο εφιαλτικό τρόπο ότι η ζωή των εργατών στους χώρους εργασίας κρέμεται από μια κλώστη.

Εγκληματική είναι η ευθύνη των κυβερνήσεων που δεν ενεργοποιούν τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την επιβολή και την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και μέτρων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων.

Εγκληματική είναι η ευθύνη της κάθε εργοδοσίας που μπροστά στα κέρδη κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή λιγότερο από το κόστος των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να διεκδικήσουν και να επιβάλουν όρους και συνθήκες εργασίας που έχουν κατακτηθεί από την επιστήμη και την τεχνολογία και αφορούν την ίδια τη ζωή αυτών και των παιδιών τους.

Ο μεσαίωνας δεν είναι το μέλλον τους.

Καλούμε κυβέρνηση και αρμόδιους φορείς να αποδώσουν άμεσα τις ευθύνες εκεί όπου ανήκουν και να πάρουν ΤΩΡΑ όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη ζωή και την υγεία όλων των εργαζομένων παντού με συνεχείς, τακτικούς ελέγχους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός