Την Τρίτη καταβάλλονται οι μειωμένες συντάξεις από ΟΑΕΕ και ΟΓΑ



syntaxeis-3

Τις μειωμένες συντάξεις τους θα λάβουν αύριο, Τρίτη 1η Σεπτέμβρη, οι συνταξιούχοι σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Θυμίζουμε ότι από τον Αύγουστο οι επικουρικές συντάξεις καταβάλλονται μειωμένες κατά 6% αναδρομικά από τον Ιούλη και αφορά την εισφορά που επιβάλλεται για πρώτη φορά υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης.

Αυξημένες από το 4% στο 6% θα είναι και οι κρατήσεις που γίνονται πλέον από 1/7/2015 και στις κύριες συντάξεις, για την υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, συνολικά  2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις κατά μέσο όρο 3,5%.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος του ΟΑΕΕ που το 2010 έπαιρνε κύρια σύνταξη 1.000 ευρώ μεικτά, σήμερα και μετά τις περικοπές των προηγούμενων ετών λαμβάνει σύνταξη 912 ευρώ. Πλέον από αύριο, η σύνταξή του θα ανέλθει στα 892 ευρώ, μειωμένη κατά 2%, επί του αρχικού ποσού των 1.000 ευρώ.

Στις επικουρικές συντάξεις η παρακράτηση 6% επιβάλλεται ανά σύνταξη και όχι ανά δικαιούχο. Ενδεικτικώς, συνταξιούχος που πριν από τις περικοπές του 2010 λάμβανε επικουρική σύνταξη 400 ευρώ, στις 30 Ιούνη η επικουρική του ήταν 314 ευρώ και πλέον θα λαμβάνει σύνταξη 296,6 ευρώ (μεικτά).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός