Αποστολή αλληλεγγύης της ΟΓΕ στην Ειδομένη



ογεΤην αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ξεριζωμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια, εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και προσπαθούν κατά χιλιάδες να φτάσουν μέσα από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης, εξέφρασαν έμπρακτα, το πρωί της Κυριακής, Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, μαζί με την τοπική Επιτροπή Ειρήνης.

Αντιπροσωπεία τους βρέθηκε στην Ειδομένη και παρέδωσε τις πρώτες ποσότητες των ειδών που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες μέρες, στην προσπάθεια να καλύψουν ορισμένες από τις πιεστικές ανάγκες των μεταναστών και μεταναστριών. Η βοήθεια (γάλα εβαπορέ μικρή συσκευασία, νερό σε μικρά μπουκάλια, ατομικοί χυμοί, μπισκότα, φρυγανιές, κρέμες για μωρά, κονσέρβες, πάνες, μωρομάντιλα, χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαμπουάν, σαπούνι) μοιράστηκε με προτεραιότητα στις μητέρες και τα μωρά – παιδιά.

Με κοινή τους ανακοίνωση, χαιρετίζουν «όλους και όλες που απέδειξαν τη δύναμη της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης. Η προσφορά τους αποκτά μεγαλύτερη αξία ακριβώς γιατί ήταν από το υστέρημά τους, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, καλώντας τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να συνεχίσουν να εκφράζουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας παράλληλα το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, και αναδεικνύοντας ότι αιτία των δεινών των λαών που οδηγούνται στην προσφυγιά είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές επεμβάσεις στις χώρες αυτών των ανθρώπων.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός