Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία εφημερίδων Αθηνών



praktoreia-typoy-apergia-4Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία εφημερίδων Αθηνών μετά από συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά χώρους δουλειάς στα πλαίσια των στάσεων εργασίας που πραγματοποίησαν την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνει: «Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Αυτό έδειξε η μαζική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που κήρυξε το ΔΣ του σωματείου μας, με αιτήματα την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας, τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην «Ίριδα» και την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, αποφασίστηκε η συνέχεια και η κλιμάκωση του αγώνα με επόμενο σταθμό τη νέα κήρυξη στάσεων εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα. Στην κουβέντα που αναπτύχθηκε τονίστηκε η ανάγκη της καλύτερης οργάνωσης του αγώνα, μπροστά στη νέα επίθεση οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει, αφού το πρόγραμμά της θα είναι η υλοποίηση του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες, από τα κόμματα που υποκλίνονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Αρνητική εντύπωση, αλλά και χαρακτηριστικό των προθέσεων της εργοδοσίας, ήταν η έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που περιπολούσαν μέσα στις εγκαταστάσεις των πρακτορείων και της «Ίριδας». Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως κάποιοι θεωρούν ότι χρησιμοποιώντας αυτήν την τακτική, θα κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στην διεκδίκηση του δίκιου τους. Θα το αποδείξουμε στο άμεσο μέλλον.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα στις κινητοποιήσεις που αποφασίσαμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά, ακόμα και αυτούς τους λίγους που δεν συμμετείχαν μέχρι τώρα.

Απαιτούμε άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στην «Άργος», επιστροφή των αυθαίρετων περικοπών των επιδομάτων από την «Ευρώπη» και υπογραφή νέας ΣΣΕ».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός