ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ: Αναδεικνύει τα προβλήματα των εργαζομένων και την στάση του σωματείουlarko_2Ανοιχτή επιστολή των ταξικών δυνάμεων

Τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και τη στάση του σωματείου απέναντι σε αυτά αναδεικνύει με ανοιχτή επιστολή του οι ταξικές δυνάμεις της παράταξης Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΛΑΡΚΟ.

Το ΕΑΜ στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, η Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. μεταξύ εργαζομένων και ΛΑΡΚΟ έχει λήξει από το 2010 και μέχρι σήμερα δεν έχει διεκδικηθεί επί της ουσίας να υπογραφεί καινούργια με ευθύνη των εκάστοτε πλειοψηφιών στο Δ .Σ. του Σωματείου μας, μεταξύ αυτών και δική σας.

Η κυβερνητική και εργοδοτική στάση των πλειοψηφιών του Σωματείου μας, τους μόνους που εξυπηρέτησε ήταν τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όπως και να ονομάζονταν, από όποια κόμματα και αποτελούνταν, μιας και αυτή ήταν η πολιτική τους. Πολιτική στην κατεύθυνση της Ε.Ε., πολιτική που υπερασπίζεται τα κέρδη των εργοδοτών, της ΛΑΡΚΟ, πολιτική που για να υπερασπιστεί αυτά τα κέρδη φτωχοποιεί τους εργαζόμενους.

Αποτέλεσμα αυτής της κυβερνητικής – εργοδοτικής στάσης σας είναι, σήμερα, όλοι οι συνάδελφοί μας να έχουν έρθει σε απόγνωση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έχουν έρθει σε απόγνωση, γιατί δεν τηρούνται ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, γιατί πολλοί από τους συναδέλφους συνεχίζουν να εργάζονται υπό το καθεστώς των εργολαβιών (συντήρηση, καθαρίστριες, καθαρισμοί, σεκιούριτι) γιατί κανένας δεν παίρνει το Β Μ . που είχαν κερδίσει οι συνάδελφοί μας τις προηγούμενες 10ετίες, γιατί κανένας δεν παίρνει τις 3ετίες του, γιατί κανένας δεν πήρε την αύξηση της αναβάθμισής του, γιατί κόπηκε το φοιτητικό επίδομα, τα δάνεια, γιατί σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, εκεί επάνω ήρθε και προστέθηκε η φορομπηχτική πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε που υπερασπίζεστε, που τη θεωρείτε μονόδρομο.

Συνάδελφοι,

Αν αυτή η στάση σας είναι ηθελημένη ή όχι, αυτό ας το κρίνουν οι εργαζόμενοι. Εμείς θεωρούμε ότι είναι συνειδητή επιλογή δρόμος που βαδίζετε και απορρέει από την πολιτική σας τοποθέτηση.

Σας καλούμε, σήμερα στο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί, να γίνει μια πρώτη κουβέντα και εντός 15νθηρου να συγκαλέσετε νέο Δ . στο Σωματείο για να κουβεντιάσουμε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι. Να καταρτίσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων που πρέπει να ανοίξουν άμεσα με τη ΛΑΡΚΟ επάνω σε αυτά τα προβλήματα. Και αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να καθορίσουμε μέσα από ΓΣ την αγωνιστική στάση των εργαζομένων απέναντί τους.

Πέρα και έξω όμως από κάθε κουβέντα και χρονοδιάγραμμα θεωρούμε πως άμεσα, εδώ και τώρα, το Σωματείο πρέπει να απαιτήσει από τη ΛΑΡΚΟ τα εξής:

1 Επαναπρόσληψη του συναδέλφου Ανδρέα Δαλάκα. Το ΕΑΜ έβαλε αυτό το θέμα στη συνάντηση με τη νέα Διοίκηση και δεν το αναφέρετε στην ανακοίνωση. Γιατί;

2 Κατάργηση όλων των εργολαβιών και οι εργαζόμενοι στους εργολάβους να περάσουν στη ΛΑΡΚΟ.

3 Να δοθεί το φοιτητικό επίδομα από τη ΛΑΡΚΟ στα παιδιά των εργαζομένων που είναι φοιτητές.

4 Να δοθούν δάνεια, σε όσους επιθυμούν, μέχρι 3000€, άτοκα και με αποπληρωμή μέχρι 2 έτη σε όποιον εργαζόμενο χρειάζεται, για άμεσες ανάγκες, όπως είναι η υγεία, οι σπουδές των παιδιών, το ξεκίνημα της συγκατοίκησης με το έτερό του ήμισυ, τη ρύθμιση χρεών κλπ.

Τέλος, από αυτή τη σκοπιά και μέσα από αυτή την ανοιχτή επιστολή, καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πιέσουν την πλειοψηφία του Σωματείου να πάρει θέση επί της ουσίας απέναντι στα προβλήματά μας.

Τους καλούμε, να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού και να του γυρίσουν την πλάτη, να καταψηφίσουν ενόψει εκλογών τα κόμματα του, όπως και να αποκαλούνται, είτε «αριστερά» είτε «δεξιά», γιατί ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι ψήφος στα μνημόνια, να καταψηφίσουν σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση αυτές τις παρατάξεις γιατί ψήφος σε αυτές τις παρατάξεις σημαίνει συμβιβασμός με τα μνημόνια».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός