Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άνεργων και ανασφάλιστωνΓΡΑΝΑΖΙ ΠΑΜΕ ΛΟΓΟΠαρέμβαση στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποίησαν την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι άποροι στα ζητήματα των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με αφορμή τη διακοπή θεραπείας άνεργου άπορου με χρόνια πάθηση, με αποτέλεσμα η κατάσταση υγείας του να χειροτερέψει.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ απαίτησε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να παρέμβει άμεσα, να δοθεί λύση ώστε να μπορεί ο άπορος ασθενής να συνεχίσει την θεραπεία του.

Κατόπιν, της διαμαρτυρίας δόθηκε έγγραφη εντολή από το Διοικητή να χορηγηθεί κανονικά στον ασθενή η θεραπεία που απαιτείται από όλα τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τον ΕΟΠΥΥ .

Στην ίδια κινητοποίηση συμμετείχε και το Συντονιστικό των Συνταξιουχικών σωματείων Πάτρας, όπου έθεσε στην Διοικητή της 6ης ΥΠΕ το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο ΙΚΑ της περιοχής, ύστερα από την απομάκρυνση 9 γιατρών, χωρίς να έχει γίνει η απαιτούμενη αντικατάστασή τους, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, να γράψουν τα φάρμακα τους και τις εξετάσεις τους. Οι ασφαλισμένοι έχουν χρυσοπληρώσει την κοινωνική ασφάλιση και συνεχίζουν να πληρώνουν για να έχουν και τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Καμία αναμονή, καμία ανοχή!

Εδώ και τώρα λύση στα προβλήματα μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε η υπόθεση της Υγείας – Πρόνοιας να γίνει υπόθεση όλου του λαού, αντιπαλεύοντας την πολιτική της ΕΕ. Διεκδικώντας την άμεση λύση οξυμένων προβλημάτων, την ανάκτηση όλων των απωλειών απαιτώντας την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία – Πρόνοια. Σε αυτή την κατεύθυνση μονόδρομος είναι η ισχυροποίηση των σωματείων, η ρήξη με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο και η ρήξη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και όσους τον υπηρετούν!!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός